Gemeente wil meebetalen aan nieuw fietspad

DRONTEN
De gemeente Dronten wil dat er alsnog een fietspad komt tussen de Colijnweg en De Noord. Dat is bij de nieuwe rondweg De Passage. Het fietspad was uit de plannen geschrapt, maar de gemeente wil het vanwege de verkeersveiligheid toch graag realiseren.

Dronten wil daar nu maximaal 75.000 euro voor uittrekken. Dat is de helft van de aanlegkosten. Het is de provincie die uiteindelijk moet beslissen of het fietspad er daadwerkelijk komt. 

De provincie zou hebben aangegeven het fietspad ook wel te willen, maar dan alleen als Dronten opdraait voor de helft van de kosten. De andere helft komt dan voor rekening van de provincie.

reacties (4)

 • Inwoner van Dronten

   

  Wat ben ik blij dat er een fietspad blijft!! Er is gelukkig geluisterd naar de mensen in de buurt van dit fietspad wonen!!. Je moet er toch niet aan denken,dat er bij het oversteken een kind onder de auto komt!

  reageer
 • Dick

   

  Alles valt of staat met bewustzijn van gevaar en goed uitkijken bij het oversteken. Maar ja, fietsers zijn beschermd hè. En dat merk je in het gedrag van die zelfde fietser(tjes). Zelfs ouders kennen de verkeersregels niet eens. Kom ouders tegen die denken dat je als voetganger voorrang hebt op een fietsersoversteekplaats (FOP). Helaas, daar hebben we zebrapaden voor. Maar wel weer een potentieel gevaar op een zwaar ongeval.

 • De ingenieur

   

  Er zijn zoveel dingen waar je niet aan moet denken en die veel gevaarlijker zijn dan het dagelijks schoolverkeer maar de ouders wel frequent aan mee doen, al dan niet met de kinderen.

 • Robert

   

  Hoppa,, klap er nog maar een paar ton extra bij aan,, dit project wordt almaar duurder.

  reageer
 • Hendriksen

   

  Ach het kan altijd beter. Kijk maar naar de Floriade in Almere. Dan zou ik me niet druk maken om een paar duizend Euro meer. Denk dat een mensen leven meer waard is dan een fietspad dat wordt wegbezuinigd.

 • Hendriksen

   

  Zeker geen kinderen Dick? Ben blij dat gemeente Dronten zich hard maakt voor dit pad. En dat de gemeente ook luistert naar hun inwoners!!!

  reageer
 • Dick

   

  Zeker wel. Maar die heb ik van kleins af aan geleerd dat een treffen met een auto potentieel dodelijk is. Die kijkt uit bij het oversteken. Helaas merk ik te vaak dat ouders kinderen niet meer bewust maken van gevaar.

 • Dick

   

  Slaat weer helemaal nergens op. Verkeersintensiteit gaat door aanleggen passage enorm naar beneden. Daardoor is het totaal niet nodig om hier een fietspad te willen. Helemaal omdat er aan de andere kant van de weg wel gewoon een fietspad blijft liggen. Heikele punt is nu dat fietsers dan bij de Colijnweg over moeten steken ipv bij de rotonde "de Noord". Oversteken blijft een kwestie van goed uitkijken ipv blind oversteken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert