Opticien uit Syrië verkoopt wasmachines en koelkasten

ALMERE
Er komen steeds meer winkels aan de rand van het Almeerse stadshart. De economie trekt aan en dus durven ondernemers weer nieuwe winkels te beginnen. Nieuwkomer Ahmad al Raghban had in Syrië zijn eigen brillenwinkel, maar gooit het nu over een andere boeg: hij verkoopt budget elektronica in de Bottelaarpassage. 

Aan de slag
Al Raghban twijfelde geen moment toen hij zag dat een investeerder personeel zocht voor een nieuw te openen zaak. "Ik zat thuis en had geen werk. Toen ik deze baan vond ben ik direct begonnen." Al Raghban werkt de eerste drie maanden vrijwillig in de winkel. Als de zaken goed gaan krijgt hij daarna een contract. 

Hulp
Omdat de Syriër nog moeite heeft met de Nederlandse taal helpt een vriend, Mounir Diaby, mee in de winkel. Hij maakt de prijskaartjes en helpt klanten. "Ik gun hem dit. Hij heeft nu een kans die hij moet grijpen. Daar wil ik hem bij helpen." Het idee om de winkel in de Bottelaarpassage te openen kwam van de moeder van Mounir. "Zij woont al lang in Almere en weet precies waar deze winkel zou passen. Het is hier goedkoop en er komen de juiste klanten."

Gasfornuizen
In de winkel staan naast wasmachines en koelkasten ook gasfornuizen. En dat terwijl de meeste huishoudens in Almere Stad niet op het gasnet zijn aangesloten. Maar dat is volgens Al Raghban geen enkel probleem. "Onze klanten komen uit heel Almere. En zelfs uit Amsterdam. Wij werken voor heel Nederland."

reacties (6)

 • Felicidade

   

  Heel goed! En hij is niet de enige. Er zijn veel hier die onder hun niveau moeten werken en zijn heel dankbaar ook.

  reageer
 • Erik

   

  That's the spirit! Goed bezig, succes!

  reageer
 • Dietske

   

  Succes Ahmad!

  reageer
 • Stephan

   

  Mooi te zien hoe hij eigenhandig de weg gevonden heeft om hier te integreren.

  reageer
 • Dronten

   

  Helemaal mee eens. Een voorbeeld voor velen. Het gaat zeker lukken met deze man! Hij heeft zeker doorzettingsvermogen en geduld. Succes meneer en zijn collega die hem helpt als vrijwilliger. Deze vrijwilliger verdient ook een grote pluim.

 • Van Haven

   

  In Almere Haven komen er ook soms nieuwe winkeltjes bij. Als iedereen die in Haven woont ook in Haven koopt worden het er daar ook meer ... Haven (centrum) heeft een Hema, bloemenzaken, kaasboer, viswinkel, boekhandel, 3 drogisterijen, Intertoys, supermarkten, diverse kledingzaken ( waarvan diverse afgelopen anderhalf jaar gestart), brillenzaken, kappers, bakkers, slagers, chocolaterie, restaurants ( binnenkort weer een nieuwe erbij ) , juwelier .... nu stop ik, maar er is meer, dus hoezo 'niets meer'?..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mascha

   

  Leuk zo komt er in de passage weer wat leven! Zou in Almere Heven ook wel mogen want dat is ook echt niets meer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert