Krukkenloper in Guinness World Records

ZEEWOLDE • Di 21 februari 2017 | 23:30 • Dinsdag 21 februari 2017 | 23:30
Zeewoldenaar Michaelrobbert Brans staat sinds dinsdag officieel in Guinness World Records. Brans, die een been mist, is nu wereldrecordhouder '5 kilometer op krukken'. 

Hij liep het record al op 25 juni in Tilburg, maar het is nu pas erkend door Guinness World Records. De Zeewoldenaar liep de vijf kilometer op krukken in een tijd van 38.50 minuten.

Brans zegt lang gedacht te hebben dat zijn notering het Book of World Records niet zou halen. Niet omdat de race zo lastig is, maar vooral omdat het inleveren van alle bewijzen een hoop werk is. Hij is dan ook blij dat het uiteindelijk allemaal gelukt is. 

Michaelrobbert  Brans is ook bekend vanwege zijn tocht naar de top van de Ben Nevis in Schotland. Omroep Flevoland zond daarover onder de titel Naar de Top een documentaire uit. Hij beklom de berg om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Brans overleefde die ziekte zelf, maar raakte er wel zijn rechterbeen door kwijt.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel