700 sollicitanten voor Batavia Stad

LELYSTAD
Meer dan 700 sollicitanten zijn woensdagmiddag op gesprek geweest in Batavia Stad in Lelystad. Daar zijn 150 banen beschikbaar. De nieuwe betrekkingen zijn deels een gevolg van 45 nieuwe winkels, die in april open gaan. 

Het aantal van ruim 700 sollicitanten is meer dan op de vorige editie van de Fashion Job Fair. Er zijn banen voor weekendkrachten, studenten maar ook een assistent-bedrijfsleider wordt gevraagd. 

Volgens directeur Patrick Jansen van Batavia Stad is het de aangesloten merken vorige keren goed bevallen om in één middag de sollicitanten snel te ontmoeten. Is er van beide kanten een klik, dan volgt vaak een tweede gesprek.

Het aantal belangstellenden is niet alleen een record; ook het aantal aangeboden banen is meer dan op de vorige edities. Toen werden 50 (2016) en 75 (2015) banen aangeboden. 
 

reacties (4)

 • Flevoburger

   

  Als het om allemaal nieuwe banen gaat dan is dat heel netjes ( 275 over 3 jaar) Maar zijn het ook vervangers van tijdelijke contracten die niet meer verlengd worden? Want dan schiet je er niet veel mee op hè

  reageer
 • Saskia

   

  Die zitten er vast tussen. Ik ken ook behoorlijk wat mensen die er al jaren werken. Dus vaste baan in Bataviastad kan wel.

 • iac

   

  Batavia Stad in Lelystad wil dit najaar uitbreiden met 45 winkels en 300 banen. Dat heeft het outletcentrum dinsdag bekendgemaakt. quote bericht van 2015... toen waren er nog de helft meer banen beloofd...

  reageer
 • frits

   

  Wie zegt dat die 150 alle banen zijn? Zoiets ontwikkelt natuurlijk geleidelijk, en er zijn ook banen bij ondersteunende bedrijven (schoonmaakbedrijven e.d.).

 • pieter

   

  45 winkels met 150 banen, oef dat wordt wel een hoop geluidsoverlast en C O 2 uitstoot, wat denken de milieufreaks of degene die van rust houden hiervan, ?? of gelden die bezwaren alleen voor vliegtuigen. ???

  reageer
 • werk

   

  En dat gebeurt dus allemaal gewoon zonder de aanleg van een luchthaven of een overslaghaven Flevokust. Want daarvoor wordt altijd een enorme uitbreiding van werkgelegenheid van laagopgeleiden voorspeld door de bobo's, maar daar geloof ik helemaal niets van. Want bij de low-budget pret-vluchten moet alles via selfservice om kosten te besparen en in de overslaghaven zal ook zoveel mogelijk geautomatiseerde overslag van containers en bulk plaatsvinden, dus zo min mogelijk ouderwets handwerk.

  reageer
 • de accountant

   

  Die flauwekul heef tu al eerder gepost. Vliegen is meer dan inchecken alleen.

 • Jan

   

  Daarvoor moest bataviastad wel eerst komen, net als de luchthaven nu...

 • Ger

   

  Waarom moet je overal het vliegveld bij halen. Wees blij dat er meer werk is mn voor jongeren.

 • Frenky

   

  Zonder aanleg van luchthaven of overslaghaven. Maar er moesten wel 45 winkels voor gebouwd worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert