Minder treinen wegens verwachte storm

FLEVOLAND
Er rijden donderdag in het hele land minder treinen. De NS en ProRail halen preventief treinen uit de dienstregeling vanwege een voorspelde storm. Er worden zeer zware windstoten verwacht tot wel 110 kilometer per uur. 

Wat zijn de gevolgen? 
* Lelystad Centrum - Amsterdam Zuid - Schiphol - Dordrecht: de gehele dag minder Intercity's

* Almere - Hilversum: de gehele dag minder Sprinters

* Almere - Utrecht: geen rechtstreekse trein. Reizigers moeten overstappen in Weesp. 

Preventief
Volgens de NS kunnen tijdens de storm bomen op het spoor vallen waardoor treinen niet kunnen rijden. Ook kan schade ontstaan aan de bovenleiding door rondvliegend afval. Door minder treinen te laten rijden heeft ProRail, die over de sporen gaat, meer tijd om eventuele problemen op te lossen. Er staan donderdag extra storingsploegen en locomotieven klaar die gestrande treinen snel weg kunnen slepen. 

Op het station Almere Centrum was het donderdagmorgen rustig. De reizigers die er waren, hadden rekening gehouden met de gewijzigde dienstregeling. De treinen die wel reden, reden op tijd.Een overzicht met alle treinen die uitvallen is te vinden op de website van de Nederlandse Spoorwegen. De NS raadt aan voor vertrek de reisplanner te gebruiken om te zien welke treinen er precies rijden. 
 

reacties (30)

 • Emma

   

  Hèhè, ik heb het niet over de machinisten, maar over alle mensen hier die weer eens commentaar hebben 😉

  reageer
 • Chauff

   

  Ik begreep dat dit artikel over het openbaar vervoer gaat ? dus ik bedoel dan de bussen, voor de volledigheid ! Heeft dus NIETS te maken met geschaarde vrachtwagens !! Maarrrrrr...wij reden gewoon!!

  reageer
 • Jo

   

  Emma het personeel kan er niets aan doen als de treinen niet rijden. Die balen ook.

  reageer
 • Flevo

   

  Dat deden je collega's (?) die met geschaarde vrachtwagens staan ook ... maar of dat nou verstandig was?

  reageer
 • Emma

   

  Haha, behalve stuurmannen zijn er ook nog mensen die zout op alle slakken leggen 😂 Misschien niet alles letterlijk interpreteren?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontense

   

  Gezellig naar Ajax Amsterdam met de trein !!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Klagers klagen altijd!

  reageer
 • pieter

   

  Mee eens en waar moet je ze laten als er iets gebeurd, toch niet op de stations, dan blokkeer je ook bestemmingen waar geen problemen zijn.

  reageer
 • De Vries

   

  Alsof de machinisten er iets aan kunnen doen. Die staan net zo goed als de reiziger in de kou te wachten als de trein weer eens te laat is. En vaak gaat zijn pauze daar ook nog door naar de knoppen.

  reageer
 • A.

   

  Helemaal mee eens, ik woon bij Oostvaarders en werk op Hilversum Media Park. De trein van Almere naar Utrecht (via hilversum) is voor mij nooit een optie. Via Weesp is altijd sneller.. Die trein slaat echt helemaal nergens op

  reageer
 • Emma

   

  Lees even de reactie van Jo...Niet alleen staan de beste stuurlui weer aan wal, maar ook de beste machinisten op het perron ...

  reageer
 • Jo

   

  Ik denk dat het voor de vele stuurlui aan wal misschien eens een goed idee zou zijn om eens achter de schermen te kunnen kijken van ns. Je kan niet zomaar ineens een dienstregeling van het een op het andere moment veranderen. Nederland heeft zo'n vol railnetwerk daar hebben sommigen geen weet van. ... Beter nu zo en dat het rijd dan straks weer alle klagers dat alles eruit ligt.

  reageer
 • Oostvaarder

   

  De NS beschouwt de rechtstreekse verbinding met Utrecht al jaren als het minst belangrijke weeskind. Als er ook maar iets is wordt altijd de rechtstreekse lijn via de Gooi-boog naar Utrecht eruit gehaald. Met de nieuwe dienstregeling is rechtstreeks reizen voor half Almere al niet meer mogelijk en bleek de 5 min extra reistijd die NS aan de gemeente Almere me!ede niet waar...de extra reistijd per dag is een veelvoud hiervan. Nu de belofte in de media van NS dat geen uitval zal zijn op trajecten met maar 2 ritten per uur...en dat is ook weer alleen niet-waar op het traject naar Utrecht....alles is eruit gehaald...alsof Almere en Utrecht tweederangs gemeenten zijn en die duizenden reizigers naar Utrecht niet meetellen.

  reageer
 • Jojo

   

  Ja het is preventief en misschien wat overdreven. Maar,als het wel fout gaat valt iedereen over de NS heen

  reageer
 • Flevo

   

  Dat is fijn voor je. Ik hoop dat jullie bij te zware windstoten weten waar je wel en waar je niet moet rijden ... Ik neem aan dat u wel het verschil ziet tussen een auto/ vrachtwagen en een trein? U kunt nl omrijden of uitwijken als er iets op de weg ligt ....

  reageer
 • Chauff

   

  Wij rijden wel gewoon !!

  reageer
 • Robert

   

  Het 8 uur journaal meldt: "morgenochtend is er nog niets aan de hand, het regent met windkracht 4, in de loop van de ochtend/middag toenemend tot windkracht 6 a 7. In de namiddag en de avondspits neemt de wind in het westen toe tot storm." Moet voor O.F. toch een leuke item insteek zijn: beelden van een overvolle ochtendspits, met een windmeter van weerman Robert bij de hand. En daar dan de woordvoerder op reageren.

  reageer
 • Emma

   

  Jij denkt dat ze met z'n allen vrij nemen? Hoe de waard is .....

  reageer
 • Emma

   

  Inderdaad, als ze wel alles laten rijden en de boel valt in t honderd vanwege bijv takken op de rails klagen de klagers daar weer over ..

  reageer
 • Leny

   

  In iedergeval. Word er nu een keer op tijd al een melding aangekondigd. Alleen de storm verwachten ze pas in de middag. Waarom geld Het al in de ochtend. Dat begrijp ik niet.

  reageer
 • Hans.

   

  Gelukkig niet afhankelijk van dat zeer slechte bedrijf. Begrijp nu ook weer waarom. Achreraf zeggen ze sorry " het was niet nodig".

  reageer
 • Rob

   

  Wel eens een paar honderd treinstellen van het spoor gehaald als het echt fout gaat, niet zo snel negatief reageren beste mensen.

  reageer
 • Rinse Jan

   

  Ik kan morgen ook van mijn fiets gereden worden,of met mijn auto tegen een boom. Het is een waarschuwing dus meteen paniek ,reageer eens als het echt waar is.De weerswaarschuwingen van de afgelopen periodes waren niet geweldig.paniekvoetbal om waarschijnlijk niks.

  reageer
 • Pzaal

   

  Die storm begint al om 7 uur s-ochtends volgens de ns.

  reageer
 • Tsja

   

  Lekker dan die lui doen gewoon waar ze zin in hebben. Grijpen iedere kans aan om maar niet te hoeven werken.

  reageer
 • Ik lees het al, er zitten hier een hoop planners die graag bij de NS willen werken. Stop met zeuren en neem het gewoon voor lief, plan je reis van te voren doe ik ook namelijk

  reageer
 • jan alberts

   

  Er kunnen bomen op de rails liggen.er kunnen minder treinen rijden.kunnen wij ook alvast niet betalen en kunnen wij ook geen geld hebben?

  reageer
 • Brinkman

   

  Ja hoor maakt toch geen donder uit als er een boom op de rails valt dan rijd er toch niks .

  reageer
 • Robert

   

  De hele dag in het hele land een gehalveerde dienstregeling, met ongetwijfeld ingekorte treinen, terwijl de storm in de namiddag wordt verwacht. Echt de manier waarop je respect toont voor je klanten.

  reageer
 • lelystadse

   

  DE NS in de bocht ........ beste NS code geel geld pas na 13.00 uur op de eilanden en zover ik weet rijden jullie daar niet eens! Na 15.00 uur in het uiterste noorden waarom dan al in de content beginnen met aanpassingen, als er nou gezegd word na het middag uur ok dan snap ik het misschien nog wel maar heel de dag? Dit is echt niet te begrijpen heel de dag noodschema, minder treinen en waarom o ja omdat na het middag uur daarmee starten niet kan neem ik aan, want ook dat kan ik nog begrijpen na 13.00 uur als er code geel is maar dit.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert