Kunstenaars leren ondernemen

ALMERE
Hoe kun je als kunstenaar ook ondernemer zijn? Die vraag stond woensdagavond centraal tijdens de lezing Professionaliseren en Financieren in KAF, de Kunstlinie Almere Flevoland.

Ongeveer 60 muzikanten, theatermakers en beeldend kunstenaars luisterden aandachtig naar presentaties over crowdfunding, geldstromen en businesscases. De avond werd georganiseerd door Startup Almere.

De kunstsector kan niet meer rekenen op grote subsidie van de overheid. Kunstenaars moeten vaker zelf geld vinden om hun werk te kunnen doen. De kunstenaar zal zich op het gebied van financieren meer moeten gaan gedragen als ondernemer.

Professionals van onder andere de rijksoverheid en de Stichting Cultuur en Ondernemen gaven de bezoekers tijdens workshops tips om succesvol cultureel te ondernemen.

reacties (1)

 • Jan

   

  Een ambtenaar die je gaat uitleggen hoe je moet ondernemen. Te lachwekkend voor woorden.

  reageer
 • Hannes

   

  Hoort hier niet de kunstenaar op het podium te staan; om duidelijk te maken, hoe de ondernemer moet ondernemen!! Men hebt kunstvaardigheid nodig om te kunnen ondernemen!! Men begint bij zijn eigen kunstige logo!" Om je netwerk te vergroten! Het gaat gewoon om wat voor product men hebt te leveren!!" "Dat weet zelfs de marktkoopman, die heeft alleen een kraam nodig!!" En een straatmuzikant met een goede stem!" En verder hoe goed men het toneelspel speelt!!" Om aan je financiële trekken te komen!!"

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert