Vorig jaar 169 wietplantages opgerold in provincie

FLEVOLAND
In Flevoland zijn vorig jaar 169 wietplantages opgerold. Dat meldt het bedrijf Liander, dat het elektriciteitsnetwerk in de provincie beheert. Bij wietplantages wordt bijna altijd de benodigde stroom illegaal afgetapt.

Bijna tweederde van alle Flevolandse plantages werd in Almere ontdekt. In de rest van de provincie gebeurde dat vooral in Lelystad en Noordoostpolder. Op Urk werd geen enkele wietplantage gevonden.

In vier gemeenten daalde het aantal ontdekte plantages licht. Voor Noordoostpolder kan Liander dit niet zeggen, omdat deze gemeente tot vorig jaar onder het gebied van netbeheerder Enexis viel.
 

reacties (5)

 • Marc

   

  Hopelijk sturen VVD en CDA hun moralen bij. Legale wiet-kweek was qua schaal tijdens de jaren '70-'90 perfect onder een gedoogbeleid. Maar met de populatiegroei en groeiende afname past legalisatie veel beter bij de tijdsgeest. Voor de Flevolandse kwekers is dit een mogelijke groene goudmijn. Bijvoorbeeld op de Almeerse Vaart staan genoeg moderne kwekerijen die makkelijke kunnen starten met de kweek van het nieuwe gewas. In Amerika wordt in een aantal staten legaal gekweekt en verkocht, met per jaar honderden miljoenen aan belasting. Hopelijk komt de Eerste Kamer tot progressief besluit!

  reageer
 • mars

   

  Wordt tijd dat de Eerste Kamer die wet goedkeurt. Ook geen last meer van illegaal aftappen van stroom, waarvan de kosten weer verhaalt worden op de gewone gebruiker. En laten we het brandgevaar en de wateroverlast niet vergeten. Hopelijk hoort dat binnenkort tot het verleden. Al heb ik er een hard hoofd in. Wiet en de bijbehorende teelt in de illegaliteit houden is veel lucratiever voor de staat...

  reageer
 • Elly

   

  Van harte hoop ik dat ook de Eerste Kamer akkoord gaat met de wietwet zodat deze teelt niet meer illegaal is. Goed voor de werkgelegenheid, goed dat er dan eindelijk wetenschappelijk onderzoek naar gedaan kan worden, goed voor de-stigmatisering én goed voor de politie die dan de handen vrij heeft voor andere belangrijke politietaken! En voor we weer een hele discussie krijgen: aan het gebruik van cannabis is nog nooit iemand, ergens ter wereld, overleden. In tegenstelling tot legale verdovingsmiddelen als tabak, alcohol en morfine...

  reageer
 • 13xx

   

  Gisteren heeft de tweede kamer al gestemd voor het gedogen van deze teelt. Wanneer de eerste kamer dat ook binnenkort gaat doen, is het aantal illegale plantages de volgende keer minder!

  reageer
 • .\/\/.

   

  De kans dat de Senaat ermee akkoord gaat is heel klein.

 • August

   

  Ik meende dat ik hier iemand op OF had geschreven dat er in de NOP geen wietplantages voorkomen. Altijd stil en rustig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert