Cipier Lelystad terecht ontslagen wegens rol bij motorclub

LELYSTAD
Een cipier die in de gevangenis van Lelystad werkte is terecht ontslagen. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland beslist. De man moest vertrekken omdat hij niet gemeld heeft dat hij president was van omstreden motorclub Black Sheep. Ook zou hij contacten hebben gehad met ex-gedetineerden.

De man had zijn ontslag aangevochten bij de rechter, omdat hij zegt niks verkeerd gedaan te hebben.

De rechter vindt echter dat er genoeg redenen zijn om de man te ontslaan. Hij had deze zaken moeten doorgeven omdat dit gevolgen kan hebben voor de veiligheid in de gevangenis.

reacties (11)

 • Robert Hageman

   

  Schandalige gekleurde en gelogen berichtgeving van jullie. De man zijn lidmaatschap was geen reden voor ontslag. Dat staat duidelijk in het rechtbankverslag. Hij had moeten melden dat er iemand met een strafblad in zijn club was. Dat hij dat niet deed was de reden voor zijn ontslag. En dus absoluut niet zijn lidmaatschap van de motorclub. Beter inlezen voordat je zomaar wat neerzet op je webpagina. Kopiëren en plakken is de makkelijkste manier om foute informatie klakkeloos door te geven. Jullie zouden je moeten schamen!!

  reageer
 • Rechtdoor

   

  Het ontslag heeft betrekking op zijn (nieuwe) functie binnen de motorclub. Niet op zijn lidmaatschap of contacten met (mogelijke bij justitie bekende) leden van andere motorclubs! De cipier heeft zijn lidmaatschap bij de motorclub gemeld bij aanstelling, waardoor de rechtbank specifiek benoemde, dat het strafontslag niet is gebaseerd op het lidmaatschap van de motorclub. Wat de bewaker wordt verweten is dat hij zijn functie van president niet conform de gedragscode DJI en de circulaire nevenwerkzaamheden heeft gemeld. Dat wist of had hij als leidinggevende moeten weten en wordt aangemerkt als plichtsverzuim. Dit is een verplichting voor alle ambtenaren die naast hun werk een nevenfunctie hebben. Lidmaatschap van een club valt daar niet onder, maar een bestuursfunctie zoals voorzitter, secretaris of hier president wel. Daarnaast wordt hem verweten dat hij een relatie heeft onderhouden met een ex-justitiabele. Het niet melden van dit contact, waarvan hij wist dat deze bij justitie bekend was, acht de rechtbank zeer ernstig plichtsverzuim. De rechtbank vindt het strafontslag van de senior complexbeveiliger daarom terecht.

  reageer
 • Adje

   

  Schaamteloos foutieve berichtgeving! Als je de uitleg van de rechtbank leest is het lidmaatschap geen probleem.....

  reageer
 • 15 Maart

   

  Verregaande discriminatie is dit het lijkt wel alsof er een macht is in het torentje van het ultieme kwaad, mensen op sleutelposities kunnen zich tegoed doen aan belasting inkomsten verrijken frauderen Bashen van tegenstanders staan dus boven de wet, mogen de bevolking onderdrukken en straffeloos in slavernij brengen etc. En deze man wordt gesanctioneerd omdat deze aan het hooft staat van een legitieme organisatie heeft geen strafblad misschien is hij vader etc. Het is toch waar wat Geert over de rechterlijke macht zegt, denk dat Geert zijn huidige situatie bewust gemaakt is, inplaats van toeval.

  reageer
 • Tsja

   

  Enige tijd geleden uitspraak geweest dat Black Sheep geen OMG. is, dus deze uitspraak kan geen stand houden.

  reageer
 • Poe

   

  gaat ook niet ok lidmaatschap, maar het niet melden daarvan. Verser is contact met ex gedetineerden ook niet wenselijk..

 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  De man was al 10 jaar cipier en is ook al een aantal jaren lid van de motorclub las ik. Alleen toen hij president werd van de club kreeg hij problemen. Vreemde gang van zaken.en ja contact met ex criminelen .als mijn buurman dat is mag ik dan niet met hem praten.

  reageer
 • Ex collega

   

  Was toch niet te vertrouwen meer!

  reageer
 • me

   

  hoezo ken je de beste man dan? geloof er niks van gezien je reactie

 • me

   

  heel bijzonder allemaal zeker geen onafhankelijke rechter maar ook angstig voor een leren jasje. heel jammer dat als je motor rijd en dat graag doet met vrienden dat je als crimineel word bestempeld. Waar is onze vrijheid gebleven om buiten je werk een mooie hobby te hebben. hoeveel ambtenaren zijn motorrijder en lid van een club?

  reageer
 • Poe

   

  Misschien melden wanneer je met wat vriendjes in leren jasjes rond rijdt als dat gevraagd wordt..

 • Jojo

   

  Uh.Gewoon motor rijder of president van het Zwarte schaap is volgens mij een wereld van verschil.En als het zo onschuldig was had hij het beter kunnen melden.Maar er zal vast een reden zijn geweest waarom hij dit niet vermelde.8

 • Ed

   

  Het in clubverband toertochten maken op de motorfiets, zal niet de reden voor het ontslag zijn geweest.

 • Schaapjes

   

  Vreemd dat ze bij de aanstelling van de beveiliging van Wilders niet zo streng zijn

  reageer
 • Gerrit

   

  Zo kun je toch maar weer zien dat aan de shriening keer op keer mis gaat. Er zijn groeperingen in Nederland die er steeds maar weer op uit zijn om te infiltreren in onze maatschappij om dan criminele activiteiten op touw te zetten.

  reageer
 • Rob

   

  Hij is nu wel het " Zwarte Schaap "

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert