Gemeente in gesprek met dierenasiel over financiën

ALMERE
De gemeente Almere gaat met het bestuur van het Almeerse dierenasiel in gesprek over hun financiële situatie. Een voormalig medewerker van het asiel zegt dat het bestuur wanprestaties heeft geleverd. Hierdoor zou de financiële situatie zorgelijk zijn.

Actie
Om de situatie te verbeteren is Martijn Griffioen, die in het verleden werkzaam was voor het asiel, een actie gestart om het bestuur af te laten treden. Dit is volgens hem nodig omdat de drie bestuursleden schimmig doen over financiële banden tussen het asiel en drie dierenartspraktijken die in eigendom zijn bij de voormalig directeur van het asiel.

Contract met de gemeente
De gemeente Almere heeft een contract met het dierenasiel. Het asiel verzorgt de opvang van in Almere gevonden dieren en krijgt hiervoor een vergoeding. Ook verzorgt het asiel de opslag van kadavers. Volgens een gemeentewoordvoerder heeft de gemeente geen invloed op het beleid van het asiel en houdt Almere ook geen toezicht. "Wel is het bestuur van de vereniging inmiddels door de gemeente uitgenodigd voor overleg over de ontstane situatie," aldus de woordvoerder.

Het bestuur van het dierenasiel wil nog niet reageren. Dat zal dit volgende week doen.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert