Forse kritiek op wethouder Winnie Prins vanwege interview

ZEEWOLDE • Do 23 februari 2017 | 21:06 • Donderdag 23 februari 2017 | 21:06
Een interview dat wethouder Winnie Prins in december hield met het Financieele Dagblad zorgde donderdagavond voor veel ophef tijdens de raadsvergadering in Zeewolde.

Het CDA eiste dat de wethouder afstand nam van een uitspraak in de krant waarin zij zegt dat het landelijke CDA-bestuur lokale partijen verplicht bepaalde vragen te stellen. Raadslid Egge Jan de Jonge valt erover dat in de krant wordt beweerd dat het lokale CDA aan de leiband van het landelijke bestuur zit. Hij zegt dat dit niet waar is.

Prins geeft herhaaldelijk aan dat zij dit nooit gezegd of bedoeld heeft, maar dat zij door privéomstandigheden niet kon voorkomen dat de onjuiste uitspraken gepubliceerd zijn. Maar dat is voor het CDA een onvoldoende excuus.

Op de eigen partij van Prins na, Leefbaar Zeewolde, steunden alle partijen een motie van afkeuring tegen de wethouder. Dit omdat ze vinden dat Prins onvoldoende excuses heeft aangeboden. Een motie van afkeuring heeft overigens geen politieke gevolgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel