Verplaatsen supermarkt Stedenwijk stuit op verzet

ALMERE
Het 's Hertogenboschplein in de Almeerse Stedenwijk gaat flink op de schop als het aan de gemeente Almere ligt. Er zijn plannen om de Albert Heijn te verplaatsen naar de hoek Stedendreef/Rotterdamweg. Op die plek liggen nu nog tennisbanen. 

Vomar ziet de plannen als bedreiging
De plannen liggen nog niet vast, maar de Vomar-supermarkt in Literatuurwijk is helemaal niet blij met deze mogelijke ontwikkeling. Dat schrijft de supermarkt  in een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Stedenwijk en Weerwater Noord.

De verplaatsing van de Albert Heijn vormt een bedreiging, is te lezen. Doordat de nieuwe supermarkt op een doorgaande weg komt te liggen, trekken consumenten eerder naar deze locatie. Daarmee zou de 'fijnmazige buurt- en verzorgende functie' van kleinere supermarkten in de buurt in gevaar in gevaar komen.

'Gemeente handelt in strijd met detailhandelvisie'
Daarom, stelt de Vomar-supermarkt, handelt de gemeente in strijd met haar eigen detailhandelvisie. Daarin staat dat de kleine winkelfuncties in wijken overeind moeten blijven. De gemeente Almere heeft twaalf weken om op de zienswijze van Vomar Supermarkten te reageren.

In de brief van Vomar staat dat de Albert Heijn op het 's Hertogenboschplein plaats gaat maken voor een nieuw gezondheidscentrum. Zorggroep Almere laat weten dat daar geen bouwplannen voor zijn. Gezondheidscentrum De Spil blijft op de huidige plek en wordt nu verbouwd. 

reacties (15)

 • Rie van Teeffelen

   

  Ik ben de dichtsbijzijnde "buurvrouw"van deze Albert Heijn, en ik loop heel erg slecht. Moet na 25 meter lopen al uitrusten, maar ben toch blij dat ik nu nog mijn boodschappen zelf doen kan. Omdat ik zo dichtbij woon heb ik ook last van het dagelijkse lossen en laden van de winkel, maar ben daar , na de 15 jaar dat ik hier woon wel aan gewend geraakt. Ik zou het dus heel erg vinden als deze zaak niet meer zo dichtbij is, want naar de plek waar ze naartoe willen kan ik niet komen, ik heb geen auto of dergelijke. Ook wonen er rondom mij heel erg veel ouderen die daar niet naartoe kunnen komen, dat wordt een groot probleem voor iedereen. Ik ben, met mijn buren, dus niet blij met die geplande verhuizing.

  reageer
 • Thomas

   

  Dat heeft de eigenaar van de Vomar dan zelf geschreven, want een planoloog zou hem direct verteld hebben dat eerlijke concurrentie, nooit een argument is om vestiging te verbieden.

  reageer
 • peter

   

  als buurtbewoner, op 100 meter afstand van a.h., zeg ik jammer nu moet ik verder door regen en wind lopen, echter voordelen zijn minder zwaar vrachtverkeer langs de school eveneens minder zwaar vrachtwerkeer over de fietsweg, eindelijk een ruim opgezette a.h. zonder opstakels in de zaak; kortom meer voordelen dan nadelen. bovendien wat gemeente en/of a.h. ook doet, commentaar en bezwaar zal er altijd wel van iemand komen, zelfs al zit deze niet in de contreien van de wijk.

  reageer
 • Hannes

   

  U heeft dan uw commentaar over het vrachtverkeer verlegd naar een locatie waar al heel wat jaren een gevoelswaarde is neer gelegd..! Met een praktisch inzicht is er nog heel wat te bereiken, ook voor het vrachtverkeer, om Albert Heijn op het 's Hertogenboschplein te behouden!" Het is maar net waar de kwaliteit en sfeer hangt, en die ligt niet langs een dreef waar bepaalde denken dat de dreef een racebaan is!!"

 • sandra

   

  Waar zijn ze in godsnaam mee bezig. Het is de enige supermarkt in die wijk laat die toch blijven. Waar moeten de mensen anders heen om boodschappen te doen. Ik zie de bewoneers al in de bus stappen en een paar kilometer verderop nog eens met je boodschappen weer terug met de bus naar huis toe gaan. Laat dit gebied opknappen en doe er nog meer winkels bij.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het gezondheidscentrum wordt al verbouwd zonder dat de Heijn verplaatst is. Dat heeft er ook niets mee te maken. De gemeente wil huizen bouwen en de Heijn wil een plek met een betere autobereikbaarheid. Voor de buurt die nu alles lekker lopend en fietsend kan doen is het dan gedaan en ben je verplicht met de auto te gaan. Maar dan kun je net zo goed overal naar toe.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tijn

   

  Goed plan

  reageer
 • B van Teeffelen

   

  Voor de senioren die in stedenwijk Zuid wonen is het een verslechtering. Ouderen die slecht ter been zijn en geen auto ( meer) hebben zijn weer de klos. Vanaf de bushalte Stedenwijk zuid maken ook veel mensen gebuik van deze AH. Met die hangjongeren valt het wel mee, die heb je overal. Zoveelste slechte plan (Floriade, kasteel, Zwembad Poort etc))

  reageer
 • Antje Ha

   

  Plannen waar u het niet mee eens bent zijn slecht? Het kasteel is niet van de gemeente en wordt ooit afgebouw, het zwembad is in gebruik, aan de floriade wordt gewerkt en wordt gewoon een succes. Bij de andere lokatie wonen ook genoeg mensen. Het is wel vreemd dichtbij de Muziekwijk Heijn. Die zal ook wel dicht gaan na verloop van tijd. Die is ook slecht bereikbaar.

 • .\/\/.

   

  Zo, lekker vrolijk op de maandagmorgen?

 • Natascha

   

  Scheelt wel hangjongeren, wat niet fijn en veilig voelt.

  reageer
 • Boels

   

  Goed idee een AH bij de Havendreef; on-line bestellen en op weg van werk naar huis de bestelling ophalen. Extra bushalte maken bij het Zeistpad en de bereikbaarheid is ook behouden

  reageer
 • 13xx

   

  En als het gezondheidscentrum nou eens op de plek hoek Stedendreef/Rotterdamweg gebouwd gaat worden.

  reageer
 • Pzaal

   

  De Albert Heijn in Almere Haven is ook al verdwenen een rot end weg van de bushalte. Albert Heijn in Almere haven is ook al verdwenen. Die in Almere Stad is ook al verdwenen. En nu moet deze makkelijk bereikbare Albert Heijn ook al weg gehaald worden van de bushalte? Nee laat maar lekker zitten waar die zit.

  reageer
 • Hannes

   

  Dit is nu juist het bepalen van ligging en kwaliteit!" Denkende dat de Shell en Albert Hein elkaar kunnen versterken; Waarbij men de basis van de bestaande continuïteit en cultuur waarde totaal uit het oog verliezen!". Om hun eigen idealen teveel voorop te stellen!" En waar de gemeente niet het juiste gevoel hebben, wat de ware cultuur teweeg moet brengen, om het voor de burger dicht bij huis een aangenaam gevoel te geven!!" Maar wel miljoenen investeren in een KAF project waar men jaren voor nodig moet hebben, om het de burger zo aantrekkelijk mogelijk te maken!" En een tennisbaan vereniging met een jarenlange opgebouwde cultuur met al zijn netwerken, laat men de kop omdraaien!!" (En voor het gezondheidcentrum is zeker nog een andere locatie of aanpassing te vinden, om Albert Hein een betere voorraad te garanderen!!")

 • A.

   

  Zeker waar en een goed argument. De AH in Stedenwijk is nu prima te bereiken voor mensen zonder auto. Dat word straks een stuk moeilijker. Lijkt me dat de gemeente hier ook over na moet denken

 • frits

   

  een nieuw gezondheids centrum , snel opdoeken die centra,s zorggroep almere opheffen en er vrij gevestigde artsen er voor terug

  reageer
 • daniela

   

  hoezo opheffen de zorggroep almere??? de zorggroep almere weet helemaal niks van deze plannen af en zijn nu bezig met het verbouwen van het huidige gezondheidscentrum. dat staat ook in de tekst vermeld sinds afgelopen maandag. de Vomar geeft aan dat er een groot gezondheidscentrum zou gaan komen... enne vrijgevestigde huisartsen zijn er genoeg in Almere hoor iedereen heeft de kans en de keus om daar naar toe te gaan.

 • Ger

   

  AH met de helft verminderen. Ze hebben te veel macht in Almere.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En de vrijheid van ondernemerschap, wat doen we daarmee?

 • Jos

   

  Gelukkig bepaald in Nederland nog steeds de consument waar hij z'n boodschappen doet. Het is aan de ondernemer om service en kwaliteit te leveren. In Almere is er keuze genoeg; iedere keten heeft wel een vestiging. Hetzelfde geld voor de gezondheidszorg er valt nog steeds wat te kiezen; niemand houdt je tegen om naar een vrij gevestigde arts te gaan.

 • Jond

   

  Je wordt niet verplicht om bij AH boodschappen te doen hoor!! Het staat je vrij om de bus, fiets of auto te pakken en elders boodschappen te doen. Iedereen het naar de zin maken gaat toch nooit gebeuren!

 • Ronh

   

  Dacht ik ook meteen aan kbs . Maar centrum Haven en centrum Stad zijn onvergelijkbaar. Oneerlijk is het zeker. Maar in haven is het de supers ook 1 voor 1 gelukt en ateeds met argument dat de vorige het ook mocht. Het is dus zaak de 1e in stad te voorkomen.

  reageer
 • kbs

   

  Kijk wat er in Almere Haven is gebeurd. Daar zijn totaal geen buurt supermarkten meer! Kijk naar het winkelcentrum in haven. Leegstand en heel veel van het zelfde. Verschrikkelijk het beleid van de gemeente!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Dat heeft niets met beleid te maken maar is een maatschappelijke verandering waarbij mensen niet meer lokaal winkelen en liever on-line inkopen of naar een groot centrum gaan. Zoals in Stad.

 • Dirk

   

  goed je ogen open doen de buurt super zijn er wel degelijk

 • Rood

   

  Beleid van de gemeente maar de consument maakt de keuze om daar naar toe te gaan en niet naar het centrum van Almere haven.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert