Werkstraf voor oud-Statenlid Van Vliet

SWIFTERBANT
Voormalig Statenlid van de VVD, Huib van Vliet, is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. Volgens de rechter heeft hij een groot deel van de erfenis van zijn tante verduisterd. 

De 61-jarige oud-politicus uit Swifterbant werd in 2009 aangewezen als de bewindvoerder van zijn tante, toen zij overleed. Van Vliet eigende zich 8.000 euro toe voor gemaakte kosten en maakte vervolgens in totaal 110.000 euro over aan zichzelf en zijn vrouw.

Het was het deel waar Van Vliet recht op meende te hebben. Maar de boedel was nog niet verdeeld.  Een andere erfgenaam kwam erachter en stapte naar de rechter. Die oordeelde tot een lagere straf dan het Openbaar Ministerie wilde. Het OM had een maximale werkstraf van 240 uur geëist. 

Huib van Vliet was tot oktober vorig jaar lid van de VVD-fractie en mede verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën en Economie. De rechtszaak was voor hem reden om ontslag te nemen. 

reacties (4)

 • Dirk2

   

  Helaas is de politiek (en vele besturen niet te vergeten!!) binnen ALLE partijen en gelederen doorspekt van graaiers en naaiers! Vaak "kleine wereld" mannetjes met een veel te groot ego en dito mond....mannetjes die het wel denken te weten voor anderen en veel te vaak dwangmatig en doorlopend liegen en bedriegen. Triest dat dit soort mensen denkt ons land of gemeente te besturen. Gelukkig zijn er ook oprechte politici (zeker ook in Flevoland!) alleen zijn deze steeds moeilijker te vinden.....

  reageer
 • Bewoner lelystad

   

  Weer een vvd er die aan het graaien is en nu voor een uurloon van € 611.1111 of je nu boven in de top zit of halve wegen ze komen er allemaal mee weg

  reageer
 • JAB

   

  Ik heb €2000 uit een ervenis gekregen. Ik ben hiervoor een half uur naar een begrafenis geweest. Heb ik nu een uurloon van €4000?????

 • Poe

   

  Kosten zijn meer dan een uurloon..maar ja in hoeverre mag je van een inwoner uit Lelystad verwachten dat ze verder kijken dan hun neus lang is.

 • kiezer

   

  Al weer een VVD-er die een misdrijf pleegde.De zoveelste

  reageer
 • Pimpernel

   

  De PVDA weet er ook wel raad mee deze stelen zelfs van de armen (voedselbank) Wat mij opvalt is dat vermogens delicten miniem bestraft wordt. Het wordt dus aangemoedigd het is de moeite dus wel waard om het te proberen.

 • Flevolander

   

  Over grote graaiers gesproken! Gaat lekker bij die VVD.

  reageer
 • Piet

   

  Het wordt steeds donkerder in die partij, als ze alles maar blijven verduisteren. Maar als ik het goed lees heeft hij alleen maar heel veel kosten gemaakt en zijn erfdeel alvast aan zichzelf overgemaakt voordat officieel vaststond dat dat geld hem toekwam. Dat is niet netjes, maar als later vast komt te staan dat zijn erfdeel inderdaad zo hoog is is hij alleen een beetje te snel geweest.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert