'Gemeente gaat niet goed om met toekenning uren Wmo'

DRONTEN • Vr 24 februari 2017 | 15:42 • Vrijdag 24 februari 2017 | 15:42
De gemeente Dronten houdt zich niet aan de wet wat betreft de toekenning van het aantal uren huishoudelijke hulp. Dat zegt jurist Roy van Niftrik. De gemeente hanteert volgens hem de regel dat een huis 'schoon en leefbaar' moet zijn en dit dat binnen een maximum aantal uur per week lukt. Dit heet resultaat gericht indiceren en dat mag volgens de jurist niet. 

Maatwerk
Van Niftrik staat de 75-jarige Gerrie Segveld uit Dronten bij. Die krijgt drie uur per week huishoudelijke hulp. Volgens Van Niftrik is dat veel te weinig, omdat haar huis vanwege haar longziekte COPD stofvrij moet zijn. De gemeente zou in haar geval maatwerk moeten leveren.
 
Extra hulp
Volgens de jurist heeft Segveld 1,5 uur per week extra hulp nodig, zodat iemand twee keer in de week langs kan komen. Samen met Anneke Popa van de SP in Dronten is ze bij Van Niftrik terecht gekomen. Die staat haar bij in de procedure om meer uren hulp te krijgen. Popa wil alle mensen die te weinig uren krijgen bijstaan. 

Bezwaar
Segveld heeft een tijdje terug bezwaar gemaakt op de drie uur hulp die ze per week krijgt. Daarom is de gemeente onlangs bij haar geweest om te kijken hoe groot het huis is en of het daarom mogelijk is meer uren hulp te krijgen. Toen is geconcludeerd dat de drie uur genoeg moeten zijn. Van Niftrik en Segveld zijn het daar niet mee eens en gaan verdere stappen ondernemen. De gemeente Dronten wil nog niet reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel