Gasthuis De Lichtwachter op Schokland dicht

NOORDOOSTPOLDER
De uitbaters van gasthuis De Lichtwachter op Schokland stoppen er na ruim een half jaar mee.

Op hun Facebookpagina schrijven de uitbaters dat dit besluit is genomen door 'allerlei organisatorische obstakels en hobbels vanuit het gemeentehuis'. "Het is voor ons als ondernemers niet mogelijk langer in onzekerheid te blijven." 

Waaruit die obstakels en hobbels precies bestaan, wil uitbater Martine Kruider niet toelichten. Ze verwijst voor verdere informatie naar het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. 

Gasthuis De Lichtwachter opende vorig jaar augustus de deuren op het werelderfgoed Schokland. Fietsers en wandelaars konden sindsdien koffiedrinken of lunchen in de voormalige lichtwachterswoning. Initiatiefnemer Martine Kruider uit Zeewolde wilde de bezoekers ook graag vertellen over de geschiedenis van het voormalige eiland. 

Het is nog onduidelijk of er een andere uitbater voor het gasthuis wordt gezocht. 

reacties (12)

 • Marjoleine Kriele

   

  Wat ontzettend jammer! Als altijd is de bureaucratie de winnaar...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als altijd krijgt de overheid de schuld. Lekker makkelijk.

 • Snop

   

  Wat ontzettend jammer! Kans gemist voor Schokland!

  reageer
 • easylivin

   

  Ach Martine je had eerst van uit het buitenland een postbus nummer in Nederland moeten nemen, en vandaar uit een bedoeninkje moeten opstarten, stem gewoon VVD en men wijst je de weg.

  reageer
 • easylivin

   

  Ach Martine je had eerst van uit het buitenland een postbus nummer in Nederland moeten nemen, en vandaar uit een bedoeninkje moeten opstarten, stem gewoon VVD en men wijst je de weg.

  reageer
 • Barbara

   

  Zal je zien dat er volgende maand een patatboer met z'n kar op de hoek staat. Jammer, voor een locatie die op de Werelderfgoed lijst staat en veel toeristen mag verwachten zou een gemeente zich toch extra moeten willen inspannen een beginnend ondernemer aan alle kanten bij te staan!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marretje

   

  Gasthuis De Lichtwachter is gehuisvest in een rijksmonument. Een grote verbouwing, zoals op de facebookpagina's vermeld is gaat niet zonder slag of stoot. Hiervoor zijn vergunningen nodig, en dat kost tijd, soms veel tijd. Misschien een klein beetje meer geduld? Het is goed dat er instanties zijn die monumenten vanwege hun culturele waarden beschermen.

  reageer
 • Frans Visser

   

  Eindelijk een leuk initiatief daar. Zal wel een verhaal van de gemeente zijn wat doorspekt is met ambtelijke taal. Jammer hoor. Gemeente NOP/cultuurbedrijf maak een buiging en ga met uitbater er iets van maken...

  reageer
 • Zicacola

   

  Er wordt naar de gemeente gewezen, maar het Cultuurbedrijf Noordoostpolder is een zelfstandig bedrijf.

  reageer
 • Snop

   

  Wat ontzettend jammer!

  reageer
 • William

   

  De lichtwachter goed inrichten voor horeca gaat niet zonder slag of stoot... wetgeving op gebied van horeca is abnormaal moet je maar denken. Erg jammer dat het zo moet gaan. Betere accommodatie hebben we op Schokland dringend nodig. Geldstroom nu voor nieuwe natuur bij Schokland snel ombuigen naar accommodatie is mijn mening

  reageer
 • Leny

   

  Erg jammer zoveel tegenwerking. Een mooie locatie. Om er even wat te dringen. Na een fijne wandeling. Zo zie je maar weer. Probeerde die mevrouw er iets super van te maken. Krijg je weer alle tegenwerking. Ik begrijp de gemeente niet.

  reageer
 • Jay

   

  Nou dan kan het niet anders dan dat er flink wordt tegengewerkt vanuit de gemeente, want Martine Kruider c.s. laten zich niet door de eerste de beste hindernis stoppen. Maar ik heb het al zo vaak en in zo veel verschijningsvormen gezien: voortvarendheid wordt door de gezapige zittende orde genadeloos afgestraft. En dus zullen ze wel van alles hebben bedacht om het de uitbaters in dit geval fijn tegen te maken. En oja Omroep Flevoland.... dat ze na ruim een haljaar ALWEER mee stoppen klinkt een beetje gekleurd. En een journalist mag toch niet tendentieus zijn?

  reageer
 • Espelaar

   

  Is wel heel makkelijk om de schuld altijd bij anderen neer te leggen. Je bent ondernemer en neemt een risico om ergens iets te starten. Wanneer je er een groot succes van maakt, dan schuif je de credits ook niet naar een ander. Niet zeuren, je hebt het geprobeerd, het is niet geworden wat je wilde, helaas..............

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert