Te weinig draagvlak voor Kroonbos

ZEEWOLDE
De aanleg van het zogeheten Kroonbos bij Zeewolde gaat niet door. Dat laat de stichting Kroonbos weten. Er is niet voldoende draagvlak om dit  bos te realiseren. Volgens de organisatie hebben zich onvoldoende mensen aangemeld en is er ook nauwelijks reactie gekomen vanuit de Nederlandse gemeenten.

In het Kroonbos zouden mensen voor 750 euro een boom kunnen 'adopteren'. Die zou dan dertig jaar lang worden gekoppeld aan de naam en het verhaal van een Nederlandse vrijwilliger. Het bos zou een eerbetoon worden aan die vrijwilligers. 

Het is nog niet bekend of er op de geplande plek van het Kroonbos, aan de kop van het Horsterwold, nog wel een 'gewoon' bos wordt aangelegd. Daarover is volgende week nog een gesprek met de provincie en Staatsbosbeheer.
 

reacties (4)

 • Boom

   

  Komende maand mag ik voor 100 Euro een boom planten in het Lelystadse Bultpark. En daarvoor krijg ik er ook nog een bordje van 50 tekens bij. Bovendien hoef ik er geen koninklijke onderscheiding voor te hebben zoals in Zeewolde.

  reageer
 • Boudewijn

   

  Net wat de schrijver hiervoor schrijft €750 is een bult geld als een € 50 zou wezen dan had je zo'n project wel van de grond gekregen .

  reageer
 • jacob

   

  Over welke vrijwilligers gaat het hier nu eigelijk? Waar wordt die €750 aan besteed?

  reageer
 • Roel

   

  Er zijn al genoeg bomen dus dit is weg gegooid geld

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert