Jongen opgepakt na plaatsen beledigende foto agent

ALMERE
Een minderjarige jongen is door de politie in Almere aangehouden, nadat hij een beledigende foto van een agent via sociale media had verspreid. 

Volgens de politie was het gezicht van de agent op onsmakelijke wijze op een andere afbeelding geplakt met daarbij de nodige opmerkingen. Zo werd de agent, die op de foto werd gezet tijdens het ruimen van een wietplantage, een 'homo' genoemd. De bewuste agent heeft aangifte gedaan van belediging. 

De jongen verklaarde dat het een grapje was en dat hij de foto had geplaatst in een opwelling. Zijn telefoon is in beslag genomen en hij moet zich volgens de politie binnenkort bij het Openbaar Ministerie verantwoorden.

reacties (11)

 • Hendrik

   

  Wikipedia: Homo (Oudgrieks: ὁμός; homos; "gelijk", Latijn: "mens") Dat lijkt mij geen belediging voor een politieambtenaar. Eerder een complment.....

  reageer
 • Jay

   

  Bij dit soort gastjes werken taakstraffen niet. Daar is namelijk iedereen heel druk mee, behalve zij zelf, want ze komen niet opdagen, voeren geen zak uit etc. Waar je dit tuig mee straft is het afpakken van hun materiële zaken, ofwel: hun status. Dus inleveren die dure scooter, dat splinternieuwe mobieltje, die merkjas, die peperdure sneakers. Kijken hoe stoer ze dan nog zijn.

  reageer
 • Thomas

   

  Daarom is ook zijn kostbaarste bezit in beslag genomen voor het onderzoek: zijn telefoon.

 • Ron H

   

  Top dat de politie even laat zien waar de grenzen liggen. Hopenlijk kijken ze ook verder zijn telefoon na

  reageer
 • Pzaal

   

  Ach het (minderjarige) jongetje was gefrustreerd dat hij zijn goedkope wietje van de buurman is kwijt geraakt. Nu moet hij zijn (stoere) duurdere wietje voor meer centjes gaan kopen van zijn zakgeld elders.

  reageer
 • arie

   

  top

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  De politie krijgt totaal geen respect en ontzag meer. Dat heeft te maken met "de straffen" die hier in Nederland worden uitgedeeld, maar ook met de houding van de politie zelf. Dit bedoel ik niet negatief, want ze kunnen en mogen niet anders. Maar bij het minste of geringste kan de politie worden aangeklaagd en moeten zij zich notabene steeds vaker verdedigen. Deze jongen zal er ook wel weer mee wegkomen, "niet meer doen jochie", wat de weg voor andere beledigingen of nog erger weer openzet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "De politie krijgt totaal geen respect en ontzag meer. Dat heeft te maken met "de straffen" die hier in Nederland worden uitgedeeld" - dat verband lijkt me niet aangetoond. Door de eenvoud van de sociale media zijn dingen die vroeger aan de borreltafel werden opgeboerd nu gewoon voor iedereen te lezen. Het lijkt me dat het gebrek aan respect dus eerder te maken heeft met een gebrek aan intrinsieke beschaving dan met de mogelijke strafmaat.

 • Ed

   

  Heel goed dat ze deze jongen even hebben opgezocht voor een ernstig gesprek. Als de boodschap overkomt: een stevige handdruk en zand er over. Maar Ik heb de indruk dat de politie een dubbele standaard hanteert. Burgers die voor ernstiger zaken aangifte willen doen, worden vaak afgepoeierd. Nu wordt zelfs het openbaar ministerie ingeschakeld. Wel érg lange tenen hoor!

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik blijf het bijzonder vinden dat wanneer gewone burgers bedreigd en geïntimideerd worden en daar bewijzen van hebben, de politie werkelijk niets doet nadat er aangifte gedaan word. Maar wanneer een agentje zich in zijn eer getast voelt alles uit de kast gehaald word. Wanneer je niet met 2 maten meet en de burgers hetzelfde behandeld, hoef je ook geen achterlijke vlogs bij te houden om dichterbij de burgers te komen.

  reageer
 • Karel

   

  De politie is er om u en mij te verdedigen en te beschermen, en dat doen ze terwijl ze met handen en voeten aan allerlei regels zijn gebonden. Van mij mogen ze meer vrijheden krijgen dan ze nu hebben. Hun werk wordt steeds zwaarder en ze soms onmogelijk gemaakt. Men krijgt steeds meer met ziekelijk tuig te maken. Ik vind dat bedreiging en intimidering van zorgverleners (zoals politie, ambulancepersoneel etc.) veel zwaarder mag worden gestraft. Het wordt tijd dat hun status vanuit de overheid eens flink wordt opgeschroefd.

 • pieter

   

  Zelfs met een heel peloton welzijnswerkers is dit niet meer redden,wat overblijft is het spinhuis.

  reageer
 • rechter

   

  mag je niet meer doen he , een taakstrafje van 20 uur zal je leren , en bied je excuus maar aan . en laten we je hier nooit meer terug zien in de rechtbank.

  reageer
 • Dronten

   

  Waar blijven de normen en waarden. Iedere ouder met kinderen zou hier een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren. Maar ja, als je moet werken etc.dan is er weinig tijd over voor aandacht aan je kinderen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert