Vader ziek meisje wil invalidenparkeerkaart terug

ALMERE
Een Almeerse vader van een ziek meisje van vijf is naar de rechter gestapt, omdat zijn invalidenparkeerkaart is ingetrokken. Hij gebruikte de kaart als hij met zijn dochter naar het ziekenhuis moest voor een afspraak en dichtbij de ingang wilde parkeren.  

Het meisje heeft een zeldzame ziekte waar slechts tien Nederlanders aan lijden. Begin januari trok de gemeente Almere de invalidenparkeerkaart in na medisch onderzoek. Volgens de gemeente kan het meisje lopen of in een buggy zitten en is daarom de parkeerkaart niet nodig.
 
De Almeerder is het hier niet mee eens en spande twee rechtszaken aan. De eerste uitspraak van de rechter is over twee weken. 
 

reacties (18)

 • Grada

   

  Zo'n meisje kun je natuurlijk gewoon op een andere manier vervoeren. Vreemd vind ik nog steeds dat zo'n kaart niet op kenteken wordt gesteld. Er is dan minder risico op diefstal en hij kan niet de hele familie door. Kennelijk is daar nog nooit iemand opgekomen! Bij diefstal worden de kaarten voor een hoge prijs doorverkocht en dat kan men op deze manier voorkomen.

  reageer
 • Lexxie

   

  Vaak lopen ze gewoon de auto uit en daarna de hele stad door, denk dat er veel misbruik is en de kaart de hele familie doorgaat dat zouden ze meer moeten contoleren, want ze houden plekken bezet voor invalide die het echt nodig hebben.

  reageer
 • Thomas

   

  Wel een beetje raar dat bejaarden die kerngezond zijn en kilometers kunnen lopen bijna automatisch zo'n kaart krijgen, maar een kind niet. Gevalletje leeftijdsdiscriminatie door babyboomer-ambtenaren die de extra privileges van hun generatie beschermen?

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het kind krijgt de kaart niet maar de gezonde vader. Er is geen beletsel het kind gewoon in een wagentje te transporteren. De kaart is er voor mensen die zelf rijden maar te voet behoevend zijn.

 • Louise

   

  De invalidenplekken bij het Flevoziekenhuis gewoon ook betaald parkeren maken, dan zou er veel meer plek zijn. Ik ben daar ook om de twee weken en moet ook gewoon betalen.

  reageer
 • Harry

   

  Volgens mij moeten ze iedereen die zo kaart heeft even doorlichten zie genoeg gezinnen die wel een kaart hebben maar het volgens mij niet nodig hebben

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ilse

   

  Als ze zo vaak naar het ziekenhuis moeten vind ik een jnvaliede parkeerkaarten op zijn plaats. Dat vind ik trouwens voor alle mensen die vaak naar het ziekenhuis moeten. Niemand gaat voor zijn plezier en waarom zouden zieke mensen of degene die ze met de auto moeten brengen meer parkeergeld moeten betalen dan een ander die de keus heeft om naar het centrum te gaan. Er had nooit parkeergeld moeten komen in Almere dat is in het begin ook tegen de mensen gezegd zo onbetrouwbaar is de gemeente. Bij het ziekenhuis zou het zoie zo afgeschaft moeten worden zowel voor mensen die op bezoek gaan als mensen die naar de polikliniek moeten. Gratis uitrijkaarten zou de gemeente moeten geven.

  reageer
 • Chris

   

  Misschien is het daarnaast ook een idee om een deel van het parkeerterrein van het ziekenhuis, dichterbij de ingang, zo te maken dat er door het ziekenhuis bepaald kan worden of mensen er mogen staan of niet. Dus niet helemaal zo dichtbij als de invalide, maar ook niet helemaal achteraan het parkeerterrein waar iedereen kan staan.

 • Natasja

   

  Wat een vreselijke reacties worden hier gegeven zeg!! Ja het meisje kan nog lopen maar waar staat hoeveel ze kan lopen? Ik spreek uit eigen ervaring mijn zoontje heeft ook een zeldzame ziekte. Hij zit regelmatig is een rolstoel omdat hij in de buggy niet meer past. Maar er zijn dagen bij dat hij ook kan lopen. Alleen als hij dan een stuk loopt betekent dit dat hij de rest van de dag niet meer kan spelen en 's nachts wakker ligt van de pijn. Dus er is weldegelijk een verschil en lopen en lopen met grote gevolgen. Maar dat kun je aan de buitenkant van iemand niet zien. Mensen beseffen niet dat de aanvraag van z'n invalide kaart een hoop geld kost en iets wat je dus niet zomaar even krijgt.. Wij hebben door de hoge kosten nog geen een aangevraagd in lelystad. Tis makkelijk om deze vader te beschuldigen van lekker makkelijk!! Was het leven maar lekker makkelijk en waren er maar geen nare ziektes tis al erg genoeg voor deze mensen. Hopelijk krijgt hij z'n kaart terug waardoor het weer ietsje makkelijker wordt allemaal.

  reageer
 • Marijke

   

  Is het gek om je af te vragen: is deze meneer zo gebrand op die kaart zidat hij ook in andere situaties mooi makkelijk kan parkeren doordat hij die kaart heeft?

  reageer
 • Hendrik

   

  Je zou de kaart alleen geldig kunnen maken voor parkeren bij het ziekenhuis, of een vergunning geven voor een specifieke parkeerplaats. Of alleen geldig op bepaalde tijden, die gekoppeld kunnen worden aan de afspraken in het ziekenhuis. Moet technisch haalbaar zijn, denk ik. Misschien kan de gemeente dáár energie in steken, in plaats van doktertje spelen. Zomaar een gratis idee voor een app-ontwikkelaar?

 • Sharon

   

  Snap niet dat hij ooit een kaart heeft gekregen. Ze kan in een buggy en ze kan lopen? Dan is zo een kaart nog niet nodig.

  reageer
 • Hans

   

  Zonder de exacte feiten te kennen vind ik het moeilijk om een oordeel te geven of de gemeente Almere een juiste beslissing heeft genomen. Ik verwonder me er daarom over dat er allerlei mensen zijn die commentaar hebben terwijl ze niet op de hoogte zijn van de precieze omstandigheden.

  reageer
 • kees d.

   

  De gemeentes in Flevoland handelen alsof zij een artsen opleiding hebben gevolgd. Men roept we zijn te soepel geweest met de uitreiking van de invalideparkeerkaarten. Neem van mij aan dat de ambtenaar heel fout zit omdat hij al zo niet op afstand kan zien wat de beperkingen zijn en hij niet als arts kan beslissen wat wel en wat niet kan.

  reageer
 • pieter

   

  Ook de luxe van een eigen parkeerplaats bij het stadhuis maar afschaffen voor al die lieden die dit soort besluiten afkondigen, wat een misselijke mensen zijn dit.

  reageer
 • jo jo

   

  Alleen de bestuurder van een voertuig zou over een invalidenkaart mogen beschikken in mijn ogen mits deze zelf invalide is.

  reageer
 • Marlies

   

  Dat zou je denken, maar de wet zit anders in elkaar. Men meet hier met twee maten, denk ik, want veel ouders met een zwaar ziek of lichamelijk gehandicapt kind hebben een invaliden kaart. Ook in mijn vriendenkring, en ik kan je zeggen, ik ben blij voor ze. Als je een kind hebt dat lichamelijk gehandicapt is of op andere wijze ernstig ziek, dan heb je al met heel veel instanties en gemeentelijke regels te maken, dat is echt niet mis. Daarnaast heb je een behoorlijk zwaar en moeizaam leven, vergis je niet.

 • Emma

   

  En als de partner, zonder rijbewijs ( of niet meer in staat te rijden) of een kind niet goed of niet lang kan lopen heeft die persoon pech gehad? Ws hebt u geluk en bent u goed ter been en uw huisgenoten ook?

 • Rob

   

  Helemaal mee eens.

 • René

   

  Dus een invalide kind of echtgenoot... jammer dan?

 • Gerten

   

  Je kijkt met verkeerde ogen. Invalidenkaart wodt op kenteken gesteld of op naam. Ook een invalide zonder auto kan een kaart aanvragen.

 • Remi

   

  Beste Jo Jo Het is duidelijk dat je totaal geen kijk hebt op mensen met een handicap. Jij wilt dus dat als een passagier gehandicapt is en zelf niet kan of mag rijden gedumpt moet worden bij de voordeur en vervolgens moet de chauffeur dan zijn auto op een normale parkeerplek plaatsen. Als hij dan weer terug is bij de gehandicapte, kunnen ze naar binnen. Mensen kiezen niet voor een handicap omdat ze daar voordeel mee krijgen. Gehandicaptenkaart is krankzinnig duur met een voor gehandicapten vaak keer op keer onnodig onderzoek

 • tjip

   

  de gemeente die een medisch onderzoek doet....tja die hebben er kijk op en kijken absoluut met de pet van de centen en niet met de pet van de zorg voor de medemens. 24 uur een zorgintensief kind, wordt bestraft omdat ze (wat fijn voor t meiske) nog wat staan/lopen kan.

  reageer
 • Havenaar

   

  Geef deze man toch een invalide kaart, 9 van de 10 keer staan er op de invalide-parkeerplaatsen toch geen auto's. Die plekken zijn nagenoeg altijd leeg, dus ruimte zat voor deze meneer.Er zijn genoeg échte problemen voor de gemeente om zich druk over te maken!!

  reageer
 • Ron H

   

  Dat er zo veel plekken leeg staan is ook een probleem omdat daarmee de parkeerdruk voor anderen wordt vergroot. Of het besluit hier wel of niet terecht is valt alleen te beoordelen als je alle details kent. Maar op zich terecht dat de gemeente enige terughoudendheid hanteert met uitdelen van gereserveerde plaatsen.

 • willem-stad

   

  Dat is niet waar. Er zijn veel te weinig invalideP-plekken voor het ziekenhuis. Een ramp daar ,omdat dat straatje doodloopt en de bestuurders dan achteruit moeten manoeuvreren. Trek die weg door tnv wat grasperk en eenrichtingsverkeer en controleer strenger op mensen die 'eventjes' parkeren. Loop zelf ook zeer slecht buiten mijn schuld. Kom bijna nergens meer, maar het ziekenhuis is bittere noodzaak. Geen luxe voor "zgn bevooroordeelden met kaart". Je krijgt/betaalt voor een P-invalidekaart als je veel moeite hebt 100mtr te overbruggen. Dat kan door slechte benen, nieren, longen enz. Op het eerste gezicht is het niet altijd te zien voor een leek.

 • Daniel

   

  Typisch gemeente Almere, een gemeente die niet voor haar inwoners werkt maar tégen inwoners! Bah!

  reageer
 • Ed

   

  Vadertje, besteed je energie liever aan je dochtertje dan aan het voeren van dit soort flauwe kul rechtzaken.

  reageer
 • Rob

   

  Waarom niet gewoon in een rolstoel net als zoveel andere mensen bij een ziekenhuis. 5 jaar en ze kan notabene nog lopen ook. De Gemeente heeft gelijk in deze geschetste situatie en een noodzaak kan mijn inziens vanuit de geschreven tekst niet waargemaakt worden.

  reageer
 • Emma

   

  Misschien omdat ze pas 5 jaar is en ze niet, zoals veel mensen die het ziekenhuis bezoeken, binnenkort wel weer goef kan lopen ?

 • henny

   

  rob je moet hopen dat je/fam. gezond blijven.want .een gehandicapte parkeer kaart .is niet alleen voor bestuurders.maar ook voor mensen die zelf niet kunnen rijden. je weet niet waar je over schrijft.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert