Syrische Jean (13) hit met optreden in The Voice Kids

ALMERE
De 13-jarige Jean uit Almere is een online hit met zijn optreden in The Voice Kids. De jongen woont sinds anderhalf jaar in Nederland nadat hij met zijn moeder en zusje de oorlog in Syrië ontvluchtte. Hij woont nu in een asielzoekerscentrum in Almere.

Vader overleden
Jean zong tijdens de audities van de talentenshow een nummer van Rihanna. Jean vertelde voor zijn auditie dat zijn vader is overleden. "Hij ging brood voor ons halen maar hij is nooit teruggekomen". Ook sprak hij over de moeilijke vlucht naar ons land. "Ik ben naar Nederland gekomen om een nieuw leven te beginnen." 

Populair
Niet alleen de coaches waren enthousiast over het optreden van Jean. "Heel veel meisjes hebben mij iets gestuurd." Jean wacht samen met zijn zusje en moeder op een beslissing van de IND of zij in Nederland mogen blijven. Zijn deelname aan The Voice Kids geeft hem afleiding. "Het is heel spannend. Het is voor het eerst dat ik zoiets doe." 

Over de grens
In Nederland zagen vrijdagavond 1,7 miljoen mensen de auditie van Jean. Ook in het buitenland valt hij op. Op Arabische Facebookpagina's is zijn optreden al duizenden keren gedeeld. 

Verhaal Jean klopt niet
Naar nu blijkt, klopt het verhaal van Jean niet. Het AD kreeg contact met een neef en hij vertelde tegen de krant dat zijn vader nog leeft. Ook met hem is contact geweest. De jonge zanger dacht dat zijn vader niet meer leefde, omdat zijn moeder hem dat had verteld. Tegen het AD erkent ze dat zijn dood een leugen was. Ze deed dat om haar zoon te beschermen. Volgens haar mishandelde de vader de kinderen. Toen hij er vandoor ging met een andere vrouw, vertelde Jean's moeder dat hij was overleden.


 

reacties (7)

 • Mona

   

  Volgens mij zei hij dat hij nu in Deventer woont/verblijft. Toch? Maar goed, hij is wel heel goed en hoop dat hij zijn dromen waar kan maken. Elk talent krijgt aandacht, dus hij terecht ook.

  reageer
 • Joop

   

  In het filmpje kan je horen dat hij overgeplaatst is naar het AZC in Almere! :P

 • Mona

   

  Volgens mij zei hij dat hij nu in Deventer woont/verblijft. Toch? Maar goed, hij is wel heel goed en hoop dat hij zijn dromen waar kan maken. Elk talent krijgt aandacht, dus hij terecht ook.

  reageer
 • Dennis

   

  Hij zong gewoon heel goed. En daarbij ben ik best trots dat die jongen in zo'n korte tijd de nederlandse taal al een behoorlijk beetje beheerst, zat oost Europeanen die dat na langere tijd totaal nog niet kunnen ( en er zijn meerdere bevolkingsgroepen ).

  reageer
 • Deetje

   

  Zo leuk om te zien dat dit kind weer wat vreugde in zijn ogen heeft! Bij Marco Borsato zit hij goed

  reageer
 • Marlies

   

  Zo goed gedaan, Jean. Well done. I wish you a lot of success with your career

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ilse

   

  Mooi kereltje! Ik hoop dat hij het ver zal schoppen in deze show zodat veel mensen zien dat vluchtelingen uit Syrie gewone normale mensen zijn. Nou ja soms met een beetje meer talent dan een ander.

  reageer
 • Steurtje

   

  Gaat het nou om zijn zangtalent of wordt het een item over vluchtelingen? Volgens mij moet je ongeacht zijn heftige verleden het over zijn talenten hebben.

  reageer
 • Emma

   

  Hij zong toch heel goed? Zonder dat zangtalent zou dit bericht er niet staan. Als een ander kind uit Almere zo'n prestatie neerzette zou er ook een stukje over geschreven worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert