Ministerie in gesprek over middengolfzender

ZEEWOLDE
Het ministerie van Economische Zaken is met Groot Nieuws Radio (GNR) en eigenaar Novec in gesprek over een toekomstige rol van het middengolf zenderpark in Zeewolde. Of die gesprekken iets opleveren, is nu nog niet te zeggen. Dat antwoordt minister Kamp op vragen van de ChristenUnie, SP, PvdA en CDA.

Huur
Novec heeft de huur van het zenderpark per 31 augustus opgezegd, omdat steeds minder omroepen via de middengolf uitzenden. De partijen in Kamer vinden dat er een goede middengolfzender moet blijven bestaan voor onder meer de uitzendingen van GNR.

Alternatieven
Volgens Kamp weet GNR al sinds 2015 dat de huur in Zeewolde is opgezegd en had het radiostation zelf op zoek kunnen gaan naar alternatieven. Bovendien is GNR ook via de nieuwe digitale zender DAB+ te ontvangen. Kamp benadrukt dat het niet aan het ministerie is om te zorgen voor een oplossing, maar aan GNR.

Over de middengolfzender loopt een juridische procedure bij de Autoriteit Consument en Markt.

reacties (5)

 • MarkS90

   

  Ik kan mij herinneren dat ik tot aan Parijs naar de Nederlandse zenders op de middengolf kon luisteren. Tegenwoordig kom ik niet meer in Frankrijk dus mogen de masten worden afgebroken.

  reageer
 • Ik

   

  Ik kwam vroeger nog wel eens in Lelystad en in Almere. Tegenwoordig kom ik daar niet meer dus mogen Lelystad en Almere worden afgebroken !

 • Pzaal

   

  Slopen die oude bende. Of laten staan en hang er een paar fatsoenlijke 4G/GSM masten in.

  reageer
 • Thomas

   

  Waarom is een gesprek nodig? Alleen de reli-gekkies van GNR zenden nog uit daar. Dat station en alle acht luisteraars kunnen prima met een podcast op internet toe. De masten zijn feitelijk ongebruikt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ben benieuwd hoeveel mensen via de Middengolf naar dit station luisteren.

  reageer
 • Rob

   

  Als je geen huurders meer hebt, betere alternatieve hebt, zo'n installatie ook onderhoud nodig heeft en bovendien ook nog eens dubieus in de publiciteit staat qua gezondheidsrisico's voor omwonenden dan kan er maar 1 conclusie zijn slopen die masten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert