CDA tegen sluiting jeugdgevangenis

LELYSTAD
Het CDA wil dat de Justitiële Jeugdinrichting Lelystad open blijft. CDA-Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg en kandidaat-Kamerlid Chris Schotman komen daarom 2 maart op werkbezoek in de jeugdgevangenis.

De CDA'ers krijgen een rondleiding en gaan in gesprek met cliënten van de jeugdinrichting over het belang van de Lelystadse instelling. De justitiele jeugdinrichting (JJI) van Intermetzo is gespecialiseerd in het behandelen van jongeren met een licht verstandelijke beperking. De inrichting heeft capaciteit voor 78 jongeren.

Het kabinet heeft berekend dat er in heel Nederland 300 gevangeniscellen over zijn. Vier jeugdgevangenissen moeten hierdoor hun deuren sluiten. Het huidige kabinet heeft een besluit hierover overgelaten aan het volgende kabinet. CDA-Kamerlid van Toorenburg heeft de afgelopen maanden al haar zorgen geuit over de mogelijke sluiting.

Volgens het CDA heeft de jeugdinstelling specialistische en hoogwaardige kennis opgebouwd op het gebied van verstandelijk beperkte jongeren. Kennis die volgens het CDA niet verloren mag gaan. Burgemeester Adema pleitte eind vorig jaar tijdens een werkbezoek ook al voor het openhouden van de inrichting. 

 

reacties (8)

 • ???

   

  Alle jeugd gevangenissen open houden. Er word elke dag wel mensen overvallen op straat thuis. Aanpakken Den Haag dat tuig. Last ze maar eens kennis maken met De mensen wat ze die aan doen. En dan dat tuig laten zitten achter tralies met beperkt eten zonder Internet en wifi. Afgesloten van de buiten wereld. Vroeg opstaan 7 uur. Hard laten werken tot 6 uur. Weten ze ook wat dat is. LeEr ze met beide voeten op de wereld zetten. Hebben ze blijkbaar niet geleerd van hun ouders. Misschien wel. Maar Den Haag moet het voorbeeld dan maar geven.

  reageer
 • Peter

   

  Het lijkt wel een domino-effect zoals in Lelystad alle goede publieke voorzieningen maar stoppen en nog meer gebouwen leeg komen te staan. Goed dat er aandacht voor is vanuit het CDA!

  reageer
 • Arjan

   

  Verkiezing retoriek

  reageer
 • Jake

   

  Lekker openhouden die gevangenis!

  reageer
 • dicht

   

  Nee lekker dicht laten, want anders loopt dat gajes weer op straat.

 • Gerrit

   

  Dat is de uitspraak voor de verkiezingen na de verkiezingen als ze mee mogen reageren dan zeggen ze dicht het kan niet anders.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Is makkelijk te vullen met al dat loslopende gajes

  reageer
 • Pimpernel

   

  De nood is zo hoog in Den Haag dat men de allernoodzakelijke faciliteiten moet sluiten, onze samenleving is failliet. Het is begonnen met weinig tot het niet straffen van delicten, de burger/slachtoffer verstomt en radeloos achterlatend, de anarchie begint hoe langer en meer de kop op te steken. Hoeveel departementen functioneren nu nog? vermoedelijk alleen RWS nog.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zwaar ovetrokken wat mij betreft. Als je alleen de Telegraaf leest woon je in een wereld waar alles mis gaat, waar de burgeroorlog bij je voor- èn achterdeur begint, waarin alles maar minder wordt. Politieke partijen die daarop inspelen willen u laten geloven dat we met z'n allen naar de ratsmodee gaan. Het loopt alleen zo'n vaart niet. Het geld klotst in Nederland tegen de plinten. Alleen....aan een rechtvaardige verdeling moet nog hard gewerkt worden.

 • beo

   

  Anders was het een mooie plek geweest voor een eigen CDA lab.....hahaha.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert