Nieuwe huisartsenpraktijk oplossing patiëntenstop

LELYSTAD
Al jaren zitten bestaande huisartsenpraktijken in Lelystad vol en moeten nieuwe inwoners uitwijken naar huisartsen buiten hun eigen gemeente. Vanaf woensdag is er in Lelystad weer plek. Huisarts Marije Beenke opent dan aan het Maerlant een nieuwe praktijk. 

'Alle steun van collega's'
Marc van Gaalen van de Huisartsencoöperatie Flevoland juicht het initiatief toe. "Er was ruimte voor een nieuwe huisarts en ze heeft dan ook alle steun van haar collega's. Die zullen nieuwe patiënten naar haar doorverwijzen. Een nieuwe praktijk zie je eigenlijk alleen in snel groeiende gemeenten. Ik vind het een moedig besluit."

Droom komt uit
Beenke nam de afgelopen jaren waar bij verschillende gezondheidscentra en ziekenhuis MC Zuiderzee. Voor de 39-jarige huisarts komt een droom uit: "Ik wil een langdurige relatie met mijn patiënten opbouwen. Als huisarts vind ik het belangrijk om dicht bij de mensen te staan en een vertrouwenspersoon te zijn. Zij moeten zich gehoord voelen in hun hulpvraag.''

Uitgroeien tot een volwaardige praktijk
Huisartsenpraktijk Beenke is te vinden aan de rand van het Lelycentre bij gezondheidscentrum KernGezond. In korte tijd hebben zich al 200 mensen ingeschreven. Het streven is om uit te groeien tot een volwaardige praktijk met zo'n tweeduizend patiënten. "Het is een sprong in het diepe, dat vind ik best wel spannend. Maar ik sta te popelen om te beginnen!''

reacties (20)

 • Mireille van Eijkern

   

  Ik heb dr Beenke zien groeien in de praktijk bij dr Dasi. We wensen haar dan ook veel geluk in der eigen praktijk. Groetjes Mireille

  reageer
 • MKM

   

  Mooi dat onduidelijkheden in de berichtgeving op deze manier worden weggenomen! Veel succes.

  reageer
 • Marije Beenke

   

  Goede avond, Wat vervelend om dit zo te horen. Ik ben gedurende langere tijd als waarnemer werkzaam geweest bij Dr Dasi die destijds de praktijk van Dr. Kriek heeft overgenomen. Mijn waarneemcontract bij Dr. Dasi hield op en dit is spijtig genoeg niet duidelijk genoeg naar patiënten gecommuniceerd. Spijtig om te horen dat mijn vertrek kennelijk daarna voor veel patiënten nog meer gevolgen heeft gehad. Ik ben dus niet van plan om zomaar te vertrekken. Met vriendelijke groet Marije Beenke, huisarts

  reageer
 • pieter

   

  zorggroep Almere heeft een walgelijke machtspositie, ook bij ziekenhuiskeuze probeert men door te drammen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je 'moet' helemaal niks. Maar het kan zijn dat je nergens anders een andere huisarts vindt die je accepteert. Gelukkig wordt het monopolie van de zorggroepen aangetast door onafhankelijke initiatieven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem

   

  Je kan wel degelijk zomaar overstappen naar deze huisarts. Als ze je accepteert, kun je gewoon over.

  reageer
 • vast

   

  Toen ik hier 20 jaar geleden kwam wonen wou ik zelf een huisarts uitkiezen, maar dat mocht toen niet. Ik moest verplicht naar een huisarts in het gezondheidscentrum "waar mijn woonwijk onder valt". Niets vrije keuze voor een huisarts dus !

  reageer
 • Lisette

   

  Je mag gewoon overstappen hoor.

  reageer
 • Oud-inwoner van Lelystad

   

  Wat een sympathieke huisarts lijkt mij dat, zover als ik dat via een filmpje kan beoordelen. Ik heb zelf meer dan 30 jaar dezelfde huisarts gehad, dat heb ik als erg prettig ervaren. Ik wens je heel veel succes Marije!

  reageer
 • anoniem

   

  Beste Fred In het pandion was zij geen waarnemend huisarts zij heeft toentertijd de plaats van huisarts Kriek overgenomen en was onze huisarts, deze plek heeft zij verruild om als arts/verloskundige te gaan werken op de kraamafdeling van de MC groep, weet dus heel goed waar ik over praat. Kan het ook zijn dat het artikel niet helemaal juist is? Niet te min wens ik haar succes.

  reageer
 • Fred

   

  Wanneer je het artikel goed had gelezen of het filmpje goed had bekeken wist je dat ze waarnemend huisarts is geweest, en op diverse locaties dus tijdelijk heeft waargenomen dat is iets anders dan een eigen praktijk. Ik wens Marije in elk geval wel heel veel succes toe.

  reageer
 • Gerrit

   

  Heel veel succes.

  reageer
 • Anoniem

   

  Marije Beenke is geen onbekende in de huisartsen wereld zij is huisarts geweest in gezondheidscentrum pandion. Heeft deze verlaten waardoor veel patiënten de dupe werden en naar andere praktijken moesten uitwijken!!! Nu doen of haar droom uitkomt!! Hoop dat ze niet weer zo uit het niets vertrekt!!!

  reageer
 • Jan

   

  Mooi nieuws! Kan Lelystad goed gebruiken. Veel succes!

  reageer
 • Saskia

   

  Heel veel succes!

  reageer
 • P.A.Tient

   

  Klinkt goed allemaal! Succes! Het is nooit goed als huisartsen een te volle praktijk hebben, dat gaat altijd ten koste van "iets"

  reageer
 • An

   

  Je kunt ook niet overstappen van het ene gezondheids centrum naar het andere met de huisarts. In Lelystad verhuizen moet je toch bij je eerste huisarts blijven

  reageer
 • Leny

   

  Heel veel succes. Dat je maar Veel patiënten mag krijgen. De mensen in die buurt hebben je nodig. Toy Toy toy

  reageer
 • nij

   

  Zorgcentrum 't hart kan ook wel een huisarts gebruiken,zit er nu 1 en die neemt geen patiënten meer aan.

  reageer
 • Lies

   

  Veel succes toegewenst!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert