Bezwaren breken gasthuis De Lichtwachter op

SCHOKLAND
Gasthuis De Lichtwachter op Schokland kan voorlopig niet open als horecagelegenheid, omdat hiertegen twee bezwaren bij de gemeente zijn ingediend. Dat antwoordde burgemeester Van der Werff maandagavond in de gemeenteraad op vragen van de ChristenUnie/SGP.

De uitbater van het gasthuis meldde afgelopen weekend dat zij met haar activiteiten stopt vanwege 'organisatorische obstakels en hobbels'. Volgens de burgemeester hebben die te maken met het bestemmingsplan, dat horeca in de voormalige lichtwachterswoning niet toestaat. Door er een experiment van te maken was horeca vorig jaar toch mogelijk. Nu er bezwaren zijn ingediend, kan het experiment niet worden voortgezet.

De gemeente werkt aan een nieuw bestemmingsplan dat horeca wel permanent toestaat. Het duurt zeker een half jaar voordat de procedures hiervoor zijn doorlopen. Daarna moet het Cultuurbedrijf Noordoostpolder als eigenaar op zoek naar een nieuwe uitbater. Volgens de burgemeester mag De Lichtwachter in de tussentijd wel worden gebruikt als vergaderlocatie.

reacties (11)

 • Johan

   

  Iemand of twee mensen hebben een klacht ingediend waardoor het moet stoppen. De gemeente heeft juist meegewerkt door via een experiment een jaar deze onderneemster haar gang te laten gaan waar dat eerst niet kon begrijp ik. Top van de gemeente en waarom iedereen dan zo boos op de gemeente is snap ik niet. Wel bijzonder dat iedereen die de burgemeester en raadsleden hier van vanalles beschuldigd en incapabel acht, zelf nog niet eens in normaal nederlands een reactie hier kan indienen. Gemeente, succes!

  reageer
 • GS

   

  Dit experiment was gedoemd om te mislukken. Het is ernstig en kwalijk dat een overheidsinstelling niet deze uitbaatster heeft beschermt. Juist met de wetenschap dat het bestemmingsplan het niet toeliet. Zelfs met een vooruitschrijdend inzicht was een bezwaren situatie niet te mijden. Des te meer valt op te maken van onbehoorlijk bestuur.

 • .\/\/.

   

  Hè wat is het toch lekker om de overheid, de gemeente, de ambtenaar, de bestuurder als schuldige aan te wijzen van werkelijk alles wat ons tegenstaat!

  reageer
 • Jefdevries

   

  Gemeente gedoogd al jaren het Polen hotel in Bant, maar deze hardwerkende gedreven ondernemer mag niet door tot wijziging bestemmingsplan. Dat is meten met 2 maten en msg Brugemester en raad verweten worden.

  reageer
 • Bergerac

   

  Ook die polen zijn hardwerkende mensen.

 • Thomas

   

  Laat me raden, de bezwaren komen van een andere horeca ondernemer die dat als een makkelijke manier zit om de concurrentie de nek om te draaien?

  reageer
 • Stevie

   

  Jammer, gemiste kans voor NOP. Door 2 bezwaren de deur dicht, er was al een discussie over Martine Kruider ( de uitbaatster) dat zij niet 'eigen' was, maar van Zeewolde. Maar Google haar naam maar eens en zie hoe juist zij verweven is met de agrarïers en het plattelandsleven. En zo lijkt de tijd stil te blijven staan in de NOP waar elders vooruitgang wel wordt geboekt.

  reageer
 • ron

   

  Is het een eis om 'eigen' te zijn? Wat een heerlijke bekrompen poldergedachte. Kruider heeft iets vernieuwends neergezet waar de hele NOP wat van kan leren! Jammer dat het stopt

 • laat alle reacties zien
 • Leny.

   

  Wat walgelijk. Erg jammer voor deze onderneemster die het afgelopen jaar het zo leuk heeft gedaan. Gemeente ga jullie schamen. Of is de locatie al aan een ander toegestemd. Denk vooruit met jullie plannen. En niet eerst iemand een jaar lekker maken.

  reageer
 • adv

   

  Dus vergaderen zonder koffie.

  reageer
 • stop

   

  Door er een experiment van te maken was horeca vorig jaar toch mogelijk. Nu er bezwaren zijn ingediend kan het experiment niet worden voortgezet. Als je het probleem vorig jaar al wist, is er dan niemand binnen het ambtelijk apparaat die een visie heeft om het dan al te gaan aanpakken? Mij is geleerd dat regeren is vooruit zien, maar hier,?? Als de koe verdronken is dempt men de put..

  reageer
 • Daan

   

  Wel eens een door de belastingbetaler onderhouden "bestuurder" of "beleidsmaker" meegemaakt die WEL een visie of vooruitziende blik heeft, behalve dan voor zichzelf ??????

 • Jay

   

  Walgelijk, een ander woord heb ik er niet voor. Wat een kruideniersmentaliteit. Ik zou wel eens willen weten uit welke hoek die kennelijk zeer zwaarswegende bezwaren zijn gekomen. Ik ben echt woedend, dat zo'n goed, positief initiatief door de azijnbrigade de nek kan worden omgedraaid.

  reageer
 • Nopper

   

  En wie heeft er dan bezwaar gemaakt? Een andere horeca ondernemer misschien? Tijd om de bezwaarmaker te boycotten, als dat zo zou zijn.

  reageer
 • Rob

   

  2 bezwaren ingediend, en zo help je dus een onderneming om zeep. Staat notabene midden in een weiland waar geen kip woont. Nee we passen het bestemmingsplan aan maar dat duurt wel tot een halfjaar. Lekker bezig Gemeente.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert