City FC krijgt 'eenmalig' een lagere financiële beoordeling

ALMERE
Voetbalclub Almere City FC staat in de jongste categorie-indeling van de KNVB niet meer bij de financieel gezondste clubs. City FC daalde van Categorie 3 naar Categorie 2, wat volgens de criteria van de voetbalbond nog altijd 'voldoende' is. De meeste clubs in het betaald voetbal vallen overigens in categorie 2.

Volgens directeur John Bes van Almere City FC gaat het om een eenmalige stap terug, die alles te maken heeft met de recente transfer van oud-speler Vincent Janssen. Deze spits stapte vorig jaar over van AZ naar het Britse Tottenham Hotspur. Met de transfer was een groot bedrag gemoeid, waarvan ook Almere City FC als oude club profiteerde. 

Volgens directeur John Bes zorgde dit voor afwijkende geldstromen binnen de boekhouding. Geld staat op andere plekken dan gebruikelijk. Door het puntensysteem dat de KNVB bij de beoordeling hanteert, kwam de club ditmaal een categorie lager uit.

Bes benadrukt dat City FC financieel kerngezond is. Hij verwacht over vier maanden dan ook weer 'gewoon' in categorie 3 te worden ingedeeld. 

Vinger aan de pols
De KNVB beoordeelt drie maal per jaar de financiële situatie van clubs in het betaalde voetbal. De gedachte is dat clubs door de regelmatig terugkerende controles ook zelf financieel meer de vinger aan de pols houden. Daarmee wordt voorkomen dat de competitie in gevaar komt, wanneer clubs in financiële problemen komen.
 

reacties (2)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert