Minder misdrijven in de steden

FLEVOLAND
Inwoners van Almere, Lelystad, Dronten en Urk zijn vorig jaar minder vaak slachtoffer geworden van een misdrijf. De politie registreerde alleen in Noordoostpolder en Zeewolde meer misdrijven dan een jaar eerder.

Dat staat in de jaarlijkse Veiligheidsmonitor 2016. In Lelystad waren gemiddeld de meeste slachtoffers; 60 op de 1000 inwoners kregen te maken met criminaliteit. In Almere waren dat er 57 op de 1000. Op Urk werden naar verhouding de minste misdrijven geregistreerd.

De afname in Almere en Lelystad komt onder meer doordat er minder werd gestolen en ingebroken. 

Bekijk hier de cijfers voor alle Flevolandse gemeenten:
[https://localfocus2.appspot.com/58b6dce9010a0]

 

reacties (9)

 • Flevoburger

   

  Onlangs nog een zeer interessant stuk gelezen. De Titel "Hoe CBS en media criminaliteitscijfers positief framen" spreekt voor zich. Er zit een groot verschil tussen geregistreerde misdaad en het daadwerkelijk aantal misdrijven.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als de cijfers je niet bevallen zeg te toch gewoon dat ze niet kloppen? En dan doe je er bewijs bij toch? Ow...nee dus.

  reageer
 • MKM

   

  Voor degenen die een en ander in twijfel trekken vanwege dalende aangiftebereidheid: Misschien even zoeken bij het CBS naar bijpassend onderzoek? Voor mij plaatst het de in het artikel genoemde cijfers in een prima perspectief (en de kop van het artikel past daar bij).

  reageer
 • Karel

   

  De kop had moeten luiden: "Minder geregistreerde misdrijven in de steden". Veel mensen zien het doen van aangifte namelijk niet meer zitten, de ervaring leert namelijk. En als de politie het dan ook nog eens ontmoedigt, wie ben jij dan als slachtoffer?

  reageer
 • Hans49

   

  Logisch, zulke geflatteerde cijfers. Als bij mij is ongebroken, adviseert de politie om maar geen aangifte te doen. 'Je ontvangt binnen een paar dagen een brief dat we er toch niets aan doen'. Op die manier kun je het aantal geregistreerde inbraken wel omlaag krijgen.

  reageer
 • Henk

   

  Ooit slachtoffer geworden van inbraak of is dit weer verjaardagspraat..... vrees het laatste want de politie adviseert om altijd aangifte te doen en weet u wat......als u er slachtoffer van bent doet u ook aangifte. Al was het alleen om daarna de verzekering te tillen zoals veel mensen doen. Ineens is er meer weg dan er was.....

 • laat alle reacties zien
 • Erik

   

  Ok en nu even serieus

  reageer
 • Willemsen

   

  Minder misdrijven maar ook minder mensen die nog aangifte doen. Dus?

  reageer
 • Bram

   

  Benieuwd van welke planeet deze veiligheidsmonitor komt maar een ding moet ik ze nageven ze geloven daar nog in sprookjes.

  reageer
 • Realist

   

  Ik ben bang dat er niet minder misdrijven plaatsvinden maar dat er zoals het artikel al vermeld er minder misdrijven geregistreerd worden. Helaas is de tendens dat je bijna ontmoedigt wordt om nog aangifte te doen, en doen helaas veel mensen die slachtoffer zijn geworden al geeneens meer aangifte. Ik denk dat NA de verkiezingen de werkelijke cijfers wel bekend zullen worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert