'Berovingen bij station Oostvaarders geen trend'

ALMERE
De gewelddadige berovingen bij station Oostvaarders in Almere Buiten passen niet in een trend, zegt de gemeente Almere. De drie berovingen van jongeren in korte tijd staan volgens de gemeente los van elkaar.

Ook is er geen direct verband met het openbaar vervoer, schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van het CDA. De partij heeft gesproken met personeelsleden van de NS en van Connexxion. Uit die gesprekken kwam naar voren dat de stations in Almere door hun inrichting en omgeving als onveilig worden ervaren.

Volgens het college is er bij het station Oostvaarders wel overlast door jongeren maar is het geen structureel onveilige locatie. Verder is er volgens de gemeente voldoende toezicht door politie en Stadstoezicht en is er geregeld overleg met ondernemers in de omgeving en het naastgelegen Buitenhoutcollege.

reacties (8)

 • Dirk

   

  de kracht van almere steeds blijven ontkennen dat er problemen zijn zo als ik t lees krijg ik t idee dat het maar incidentjes zijn en heb meteen de gedachte dat annemrie Jorritsma weer op het pluche zit in het stadhuis , politie ach die nebben geen tijd te druk en toezichthouders die zijn er weinig en als ze er wel zijn is het overdag maar in de avond durven ze niet .

  reageer
 • Toerist

   

  Jaja, het kan allemaal in Almere, en dan nog steeds de grootste stad willen zijn, hmmm

  reageer
 • .\/\/.

   

  "de grootste stad willen zijn" - die ambitie heeft Almere niet.

 • Hannes

   

  Men mag zich langzamerhand wel eens bij de gemeente afvragen, met bepaalde zwenkende onderbouwingen; of de praktijk nog wel zijn doel heeft om iets te bereiken, of kunnen blijven handhaven!!

  reageer
 • Dick

   

  Geweldig ...... 100% opgeloste berovingen: immers, anders kan de gemeente Almere NOOIT zeggen dat ze los staan van elkaar, de gemeente liegt immers NOOIT !

  reageer
 • reaguurder

   

  niks te zien mensen, gewoon doorlopen...... zit Annemarie er nog?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • oudvisser

   

  sorry gemeente almere maar stuisvogels steken hun kop niet in het zand maar jullie leer eens om naar de burgers in de stad te luisteren dat geld voor heel almere

  reageer
 • Karel

   

  "Passen niet in een trend" en "Volgens het college is er bij het station Oostvaarders wel overlast door jongeren maar is het geen structureel onveilige locatie." En niet structureel? Vertel dat de slachtoffers maar eens. Elke gewelddadige beroving is er een te veel. Gemeente, vooral de overlast van criminele en overlast veroorzakende jongeren blijven ontkennen hier in Almere. Gewoon bagatelliseren en dan bestaat het probleem niet.

  reageer
 • Hans49

   

  Is Jorritsma weer terug? Almete blijft haar onvermogen maar verbergen achter clichématige uitspraken... Je zal maar het slachtoffer van die criminaliteit zijn...

  reageer
 • pieter

   

  Ook de vele berovingen op het spoorbaanpad blijven incidenten en het openbaar busvervoer in Almere is vast GEEN bron van criminele ellende,! hopelijk treedt het bedrijf syntus vanaf december hier eindelijk tegen op, dat bedrijf met die bussen in camouflagekleur heeft volgens mij het gemeentelijke standpunt en het kostenplaatje altijd belangrijker gevonden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert