Gratis asbestverpakkingsmateriaal voor inwoners

LELYSTAD
Inwoners van Lelystad kunnen gratis verpakkingsmateriaal krijgen voor asbest. De gemeente wil het aanbieden van asbesthoudend materiaal daarmee makkelijker maken.

Met het oog op het verbod op asbestdaken vanaf 2024 verwacht de gemeente een toename van asbest dat aangeleverd wordt bij het afvalbrengstation.

Zelf asbest verwijderen mag alleen in beperkte gevallen, bijvoorbeeld als het gaat om vastgeschroefde platen. In zo’n geval moet het in speciale zakken weggebracht worden naar het afvalstation aan de Zeeasterweg. Op de transparante zakken staat een duidelijke waarschuwingstekst.

reacties (6)

 • Ron

   

  Gebruik geen water want dat verdampt veel te snel weer. Gebruik liever iets plakkerigs. Haarlak of water met een beetje behangplak erdoor. Vergeet vooral niet de onderkant te besproeien. En wil je voorkomen dat er asbestvezels vrij komen schuif de platen dan vooral niet over elkaar maar til ze op en leg ze op elkaar.

  reageer
 • Antwoord

   

  Bij de vuilstort aan de zeeasterweg kun je de zakken halen en daarna weer vol terugbrengen.

  reageer
 • Cees

   

  Zou dit niet juist verwarrend werken? Als in: haal zelf het asbest maar van je dak want wij leveren de zakken?

  reageer
 • Keessie

   

  Advies voor de doe-het-zelfers: Pak een plantenspuit en spuit de loszittende vezels en open schroefgaten eerst nat. Succes ermee.

  reageer
 • Bert

   

  Goede actie van de gemeente. En waar kan ik dat verpakkingsmateriaal ophalen ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rinus

   

  Goede actie van de gemeente, maar gaat wel om de kleine hoeveelheden die zelf verwijdert mogen worden. Als het gaat om de daken van huizen moet het nog steeds door een asbestsaneerder gedaan worden. In ieder geval prima om de golfplaten van mijn schuurtje (die afschroefbaar zijn) te gaan vervangen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert