Actie om Amsterdammers te trekken kost 150.000 euro

LELYSTAD
Lelystad wil de komende jaren vooral jonge gezinnen uit Amsterdam en het oosten van het land naar de stad lokken. De acties kosten de gemeente dit jaar 150.000 euro. Dat zegt wethouder Jop Fackeldey.

Volgens hem is het voor deze doelgroep interessant om in Lelystad te wonen, vanwege de ruimte en de gunstige ligging ten opzichte van de Randstad. Met het beschikbare geld wordt de website over wonen in Lelystad gemoderniseerd.

Ook wordt een zogenoemd gastvrijheidsbudget in het leven geroepen. Inwoners kunnen aanspraak maken op dat budget, wanneer ze mensen van buiten Lelystad met de stad laten kennismaken.

reacties (14)

 • Dick

   

  Laat ze alsjeblieft in Amsterdam blijven zeg. Straks is A6 - A1 - A9 prima voor elkaar, hebben we binnen de kortst mogelijke keren weer enorme files op dat stuk. Die mensen moeten namelijk ook naar hun werk meneer Fackeldey!!!!!

  reageer
 • Stephan

   

  Met de uitbreiding van de luchthaven Lelystad zullen best een paar gezinnen verhuizen van Amsterdam, Hoofddorp, Uithoorn, Nieuw Vennep of Badhoevedorp naar Lelystad of Almere omdat hun werkplek naar Lelystad verplaatst. Verder zou ik niet weten wat iemand in Lelystad te zoeken heeft.

  reageer
 • Abdoel

   

  Onderweg naar verkenning van Lelystad zullen die jonge gezinnen namelijk een afslag nemen naar Almere. Al die kosten daarvan zal vooral Almere van profiteren. Laat ze via Enkhuizen rijden zou meer effect hebben !

 • Lely

   

  In Almere ben je alleen om te slapen en weer in de file naar de randstad aan te sluiten. In Lelystad zit je dan beter. En verder zijn er slechts saaie dorpen in Flevoland.

 • Lelystad

   

  Lelystad is de beste plek in de polder. Want wat zou je in Almere moeten doen naast slapen en weer in de file aansluiten naar de Randstad? En verder zijn er slechts saaie dorpen en gehuchten in Flevoland.

 • Haarlem

   

  Lelystad is nu een prachtige stad voor de gepensioneerde. En Almere richting Amsterdam voor de werkende mieren! Een generatie verder is het weer andersom!"

 • Chrissie

   

  Moet Jop ze het "gezellige" winkelcentrum laten zien! Wel eerst betalen om daar te parkeren, het is de moeite waard. NOT!

  reageer
 • Jond

   

  Op 'de Wallen' is het goedkoper........

  reageer
 • één ding scheelt uit het westen hebben ze meestal de Lelystadse adidas klederdracht al.

  reageer
 • pieter

   

  campingsmoking.

 • laat alle reacties zien
 • pieter

   

  Wethouder Fackeldey denkt dat jonge gezinnen alleen behoefte hebben aan een doorzonwoning, een tuin en een beeldscherm waar zij de hele dag op kunnen turen, volgens mij hebben die jonge gezinnen ook behoefte aan ontspanning, wat had u gedacht van een gezellig centrum met leuke terrasjes en een diversiteit aan winkels, plus genoeg ontspanning voor opgroeiende jeugd, met wat Lelystad nu te bieden heeft krijg je echt geen mensen uit Amsterdam en andere plaatsen, wat had u verder gedacht over veiligheid en medische voorzieningen, trouwens het punt veiligheid is in heel Flevoland een onder geschoven kindje.

  reageer
 • LELYstedeling

   

  Niets nieuws aan de polderhorizon. Eind jaren 70 begin jaren 80 was de groei van LELYstad al gericht op Amsterdam en we weten wat ons dit gebracht heeft. De groei komt vanzelf vanaf 2018/2019 door Airport en Containerhaven. De bestuurders dienen vaker met de vuist op tafel te slaan in Den Haag wegens ontmanteling van verscillende overheidsdiensten die hier gevestigd zijn/waren maar er is geen Flevolands geluid in de Tweede Kamer te horen ! NU weer wordt de meldkamer verplaats naar Hilversum. Welke instelling is de volgende.

  reageer
 • Tom

   

  Dat je al mensen moet verleiden zegt al genoeg. Er willen te weinig mensen vrijwillig in Lelystad wonen.

  reageer
 • HM

   

  Laat Lelystad zich in eerste instantie richten op hoger opgeleiden met een goede baan (en inkomen). Die economische stimulans is van levensbelang voor de stad. Dat helpt ook de rest van de bevolking enorm. Vrijwel alle huidige problemen waar de stad mee kampt zijn uiteindelijk terug te leiden op de scheve bevolkingssamenstelling.

  reageer
 • havenaar

   

  ....En laten ze niet dezelfde fout maken zoals in Almere, die hebben al die oud bewoners van de Bijlmer opgenomen, en dat zijn niet de hoog opgeleide mensen gebleken die een wijk of stad naar een hoger niveau kunnen tillen.

 • Ditte

   

  Helemaal eens

 • niets nieuws

   

  Inderdaad is dit plan (instroom vanuit west en oost) niets nieuws. Maar het plaatje bij dit bericht is wel totaal nieuw voor mij. Want de zojuist aangelegde eilanden van de Marker Wadden staan er niet op, maar wel een fantasie aan allerlei andere eilanden. Science fiction of alternative facts ?

  reageer
 • Ikke

   

  Eerst maar eens een betere treinverbinding naar het centrum van Amsterdam dan!

  reageer
 • Joris

   

  Ben ik het helemaal mee eens, en laat de machinisten Almere Buiten maar voor altijd vergeten.

 • kees d.

   

  Dit is niet de eerste keer dat Lelystad dit probeert. Het gebied rond waar station zuid had moeten komen is in de jaren 80 al opgespoten om bouwrijp te maken.Om nieuwe burgers naar de stad te lokken. Maar naar mijn mening moet Lelystad niet alleen aan de kust aantrekkelijk zijn maar zal deze mooie groene stad ook iets moeten doen aan de uitstraling van de bestaande woonwijken en winkelcentra. Maak iets aantrekkelijk voor het aanbied.

  reageer
 • Hn

   

  Volgens mij doet Lelystad dit al vanaf 1980 en Is de stad opgebouwd uit mensen uit Amsterdam en het Oosten van het land. Wat Is er dus nieuw aan dit plan? Kom eens met iets echt vernieuwends, wethouder.

  reageer
 • Opa70+++

   

  Hebben wij niet genoeg uitkeringstrekkers in Lelystad??? Voor de huidige bewoners is er al weinig werk, laat staan voor nieuwkomers!!! Wellicht wat extra pv/da stemmers erbij, verder niets!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert