Onderneemster eist betaling voor organiseren politiefeesten

ALMERE
Een Almeerse onderneemster heeft een kort geding aangespannen tegen de politie. De vrouw runt een evenementenbureau en wil alsnog betaald krijgen voor twee feesten van de Centrale Ondernemingsraad die zij heeft georganiseerd. Het geding dient donderdagmorgen om half tien in Den Haag.

De politie is onder vuur komen te liggen over de dure feesten en de hoge uitgaven van de Centrale Ondernemingsraad. Daar lopen onderzoeken naar, waarbij onder meer de Rijksrecherche betrokken is. 

Volgens advocaat Geert Iem Roos worden in de onderzoeken ook enkele betrokken Almeerse ondernemers op de huid gezeten. Hen zou bijvoorbeeld worden verweten dat ze zonder kritische vragen te stellen aan exorbitante feesten hebben meegewerkt.

Naar eer en geweten gehandeld
Volgens Roos heeft zijn cliënte naar beste eer en geweten gehandeld. "Wanneer iemand in een politie-uniform je vraagt om een feest te organiseren, en die persoon wordt ook nog eens gesteund door de korpschef, dan stel je geen vragen. Je denkt dan dat het wel snor zit.''

De advocaat stelt dan ook dat de rekening gewoon betaald dient te worden. Zeker omdat het niet om exorbitante bedragen gaat. "Mijn cliënte heeft tussen de 10 en 20.000 euro tegoed. Dat is voor feestjes van een dergelijke omvang een heel reëel bedrag. Voor mijn cliënte is het gewoon omzet, die ze nog steeds mist.'' 

Het geld moet betaald worden, maar voor Roos gaat het vooral om het principe. "Mijn cliënte is onterecht in een kwaad daglicht geplaatst. Het gaat mij ook om haar reputatie.''

Tegenover de NOS zegt de politie dat alle openstaande rekeningen in 2015 wel degelijk zijn betaald. De politie heeft "grote twijfels" over de juistheid van de vordering. "We hebben meerdere keren vragen gesteld over de facturen, maar nooit antwoord gekregen", citeert de NOS een politiewoordvoerder.

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  "Hen zou bijvoorbeeld worden verweten dat ze zonder kritische vragen te stellen aan exorbitante feesten hebben meegewerkt." - het moet niet gekker worden. Is het aan de leverancier om kritisch te kijken naar de besteding van dat geld? Als ik bij de slijter kom en 6 flessen jenever koop gaat de slijter me toch ook niet vragen of dat allemaal wel zo nodig is?

  reageer
 • John

   

  Is inderdaad een interessante vraag. Maar in dit geval was mevrouw De Jong (in andere nieuwsberichten wordt gewoon haar naam genoemd) volgens diezelfde media ook bevriend met de Giltays, van wie de man als een van de hoofdfiguren in deze zaak geldt. Verder wordt blijkbaar de juistheid van de facturen in twijfel getrokken. Ligt wat ingewikkelder dan drank kopen bij een slijter - die overigens, als jij dronken de zaak binnenwandelt, dacht ik ook niets verkopen mag.

 • Bart Boos

   

  Hahaha, alsof een agentje in uniform even namens de centrale ondernemingsraad van de Nederlandse politie even een verzoekje indient voor een feest. Die advocaat heeft te veel gezopen. Natuurlijk moet er betaald worden maar de argumenten van die uitvreter die zichzelf advocaat noemt raken kant nog wal.

  reageer
 • John

   

  Maar even afwachtn wat hetrechercheonderzoek oplevert. Zo naief als de advocaat mevrouw hier schetst - blind vertrouwen op en uniform - zal ze toch niet geweest zijn meen ik it eerdere berichtgeving in ndere media op te kunnen maken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert