Gemeenten willen meer mensen aan het werk krijgen

DRONTEN
De gemeenten Dronten en Kampen willen meer mensen aan het werk krijgen op de sociale werkplaats van IMpact. Daar werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met een beperking. De twee gemeenten werken al een aantal jaren samen. 

Sinds het Rijk de subsidie voor de sociale werkplaatsen aan het verlagen is, moeten gemeenten zelf bijspringen om de werkplaatsen draaiende te houden. Ze zijn dat wettelijk verplicht, meldt wethouder Dirk Minne Vis van Dronten. Die gemeente moet nu elk jaar ruim 300.000 euro bijdragen om de sociale werkvoorziening draaiende te houden. 

Traningen en scholing
De gemeente wil die kosten omlaag brengen en denkt dat te kunnen door meer mensen aan een baan te helpen. Dat zou moeten gebeuren door meer trainingen en scholing, ook aan bijvoorbeeld statushouders en mensen die al lange tijd werkloos zijn. 

Een deel van de mensen kan niet doorstromen naar het gewone bedrijfsleven. Dat zorgt ervoor dat de gemeente de komende 30 tot 40 jaar nog geld in IMpact moeten steken. Daarna gaan deze mensen met pensioen.

reacties (9)

 • Dronten

   

  De mw van 70 jaar zat aan de balie bij de ingang van het gemeentehuis.

  reageer
 • Dronten

   

  Ben ik helemaal voor! Ik heb er geen last van. Ga altijd op de fiets

  reageer
 • pieter

   

  Pas is een juf van 70 jaar in het gemeentehuis van Dronten eindelijk met pensioen gegaan, OF heeft er nog uitgebreid verslag van gedaan, alleen een koninklijke onderscheiding ontbrak er nog aan.

  reageer
 • kees d.

   

  Kan je hier een beetje uitleg overgeven? Naar ik weet zijn er geen personen van 70 in dienst.

  reageer
 • piet

   

  Ook kan de gemeente Dronten beter geen mensen meer tot hun 70 ste jaar in dienst houden, dan kunnen jongeren in het arbeidsproces worden opgenomen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Als ze slim zijn dan stoppen ze met het gratis parkeren. Op deze manier heb je een hoop personeel nodig om te handhaven. Daarnaast heb je technisch personeel nodig voor het onderhoud aan de parkeermeters. De inkomsten vanuit de boetes en het parkeergeld leveren weer een leuk extraatje op.

  reageer
 • Snllfrd

   

  Sinds de intrede van de participatiewet dienen SW-bedrijven 60% van de mensen detacheren in het bedrijfsleven. Maar dan moeten er bij die bedrijven welmenend zijn die kunnen omgaan met de mensen met een beperking anders gaat het niet werken. Het is leuk bedacht maar je moet al sociaal werker zijn om deze mensen goed op te vangen. Heel belangrijk maar niet iedereen is daarvoor geschikt. De constructie van deze wet is leuk bedacht door de huidige regering. Maar laat ze zelf eens kijken hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ik hoop dat onze nwe regering het nog eens goedgaat bekijken.

  reageer
 • Snllfrd

   

  Sinds de intrede van de participatiewet dienen SW-bedrijven 60% van de mensenrechten detacheren in het bedrijfsleven. Maar dan moeten er bij die bedrijven welmenend zijn die kunnen omgaan met de mensen met een beperking anders gaat het niet werken. Het is leuk bedacht maar je moet al sociaal werker zijn om deze mensen goed op te vangen. Heel belangrijk maar niet iedereen is daarvoor geschikt. De constructie van deze wet is leuk bedacht door de huidige regering. Maar laat ze zelf eens kijken hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ik hoop dat onze nwe regering het nog eens goedgaat bekijken.

  reageer
 • kees d.

   

  De gemeente Dronten kan ook beter het groenonderhoud terug doen aan IMpact. Die deden het beter dan Sight nu doet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert