"Samenwerking SP en VVD lokaal veel gemakkelijker dan landelijk"

FLEVOLAND
Samenwerking tussen SP en VVD is wel mogelijk op gemeentelijk en provinciaal niveau, maar landelijk lopen de visies van beide partijen te veel uiteen. Dat zegt Denise van Sluijs van de SP in de zaterdageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken. Van Sluijs is met plaats 32 de hoogste Flevolandse kandidaat op de SP-lijst voor de Kamerverkiezingen.

Haar partijleider, Emile Roemer, heeft een coalitie met de VVD uitgesloten vanwege de grote politieke verschillen. In Flevoland werken beide partijen wel samen in het provinciebestuur en het college van Lelystad.

Volgens Denise van Sluijs zijn op dat niveau duidelijke afspraken te maken, en zijn SP en VVD betrouwbare partners van elkaar. "Op landelijk niveau maakt de SP heel andere keuzes dan de VVD", aldus de politica uit Emmeloord.

reacties (5)

 • Barbara

   

  Ja, en dan nog eens wat. Je hoort steeds maar weer dat mensen geen vertrouwen (meer) hebben in de politiek. Zou dat niet voor een groot deel liggen in het feit dat er doo0r de grote massa domweg geen interesse is? Dan kan je zo'n houding natuurlijk weer mooi afschuiven op die politiek. Schiet niet op zo..

  reageer
 • Barbara

   

  Helemaal eens met opsomming van @frits. Te veel tegenstrijdige belangen tussen beide partijen. Enne..Lichaamstaal/uitstraling, voor wie kijken wil, laat ook het een en ander zien, bij de eerste blik op foto weet je het eigenlijk al. Er klopt iets niet. Er moeten te veel concessies worden gedaan om geliefd te blijven.

  reageer
 • Hannes

   

  De namen van de partijen zijn niet belangrijk; Het gaat erom hoe men persoonlijk, het touw aan de gewenste paal vast kan knopen!!" ("Laat men wel de paalsteek gebruiken; want die is weer makkelijk los te krijgen als men op eigenkracht door wil varen!!")

 • frits

   

  Ook lokaal en provinciaal moet je keuzes maken waar het geld naartoe gaat. Wegen of openbaar vervoer. Hogere aanvullende bijstand met een inkomensnorm van 120%, of innovatiesubsies voor het bedrijfsleven. Ecologische zones of cultuur en citymarketing. Onderwijsgebouwen of lagere OZB. Welzijnswerk of nieuwe bedrijventerreinen. Allemaal keuzes waar de SP en VVD niet hetzelfde over denken. Lokaal en provinciaal samenwerken tussen VVD en SP leidt dus ook nogal snel tot kiezersbedrog. Als mevrouw Van Sluijs dat recht probeert te praten, dan zegt dat meer over haar dan over de werkelijkheid.

  reageer
 • Johan

   

  Wat een nonsns verkoot deze Denise. Veel gepraat weing wol. Politiek voeren kan deze mevrouw niet, alleen maar mooi doen. Stem dus vooral niet op haar, zijn duizenden betere kandidaten

  reageer
 • Stef

   

  Volgens haar eigen partij zijn er al 31 betere kandidaten.

 • Hekking

   

  Samenwerken met de VVD ? Lijkt me op voorhand al kiezersbedrog.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert