Bejaarde vrouw tweemaal slachtoffer van babbeltruc

EMMELOORD
Een 80-jarige vrouw uit Emmeloord is tweemaal het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Dat gebeurde bij en in haar woning aan de Olde Putten. 

De bejaarde vrouw werd maandag aangesproken door een man bij haar portiek. Thuis kwam ze erachter dat er geld uit haar portemonnee was gehaald. Op donderdag belde dezelfde man aan bij haar woning en vertelde dat hij van de thuiszorg was. Hij kwam bij haar langs om boodschappen te doen. De vrouw liet hem binnen en opnieuw stal hij geld uit haar portemonnee.

De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie deed een buurtonderzoek maar daar is niets uitgekomen. Om de dader te kunnen vinden is vrijdag ook een Burgernetmelding verstuurd. 

reacties (8)

 • Jojanneke

   

  Onder het mom van "ik ben van de thuiszorg" komt iedereen binnen bij onze oude medemensen. De huishoudelijke hulp van de thuiszorg is geen vaste kracht, bij ziekte of vakantie of geen contractverlenging komt er gewoon weer een andere vreemde bij onze bejaarden werken. Ook de douchezuster wordt met grote regelmaat verwisseld. We hebben onze ouderen aan de wilden overgeleverd. Verschrikkelijk. Dus "doe niet open" werkt gewoon niet, het kan hun nieuwe hulp zijn. Of de volgende dief.....

  reageer
 • Reactie

   

  Ik werk dagelijks met hele oude mensen. Ze zijn afhankelijk en zeker goed gelovig. Ze vertrouwen heel gauw mensen. Ik zeg het elke keer. Niemand binnen laten. Ramen deuren dicht. Geen pin pasje mee en geen portemonnee mee onderweg. Stop 20 euro in je zak. Meer hebben ze meestal niet nodig voor een kleine boodschap. Maar sommige zijn erg kwetsbaar. Het overkomt ze toch. En het is toch ook te gek voor woorden. Dat die lieve oudjes zo moeten gaan leven. Den Haag moet mee gaan kijken. En alles wat erbij komt kijken. Veel zwaardere straffen geven. Geen taak strafjes van 100 uur. Daar lachen ze om.

  reageer
 • oma

   

  @Paula:Dankzij onze regering woont deze mevrouw nog zelfstandig

  reageer
 • Flevoburger

   

  Voor het beroven, bestelen van bejaarden zouden er gewoon keiharde straffen uitgedeeld moeten worden. Helaas gaan ze dat nooit doen want dan heb je kans dat zo'n beetje heel politiek Den Haag achter de tralies verdwijnt......

  reageer
 • Samir

   

  Hoe laag je kan je zijn om iemand van 80 om te praten voor een paar tientjes..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Paula

   

  Hoe moet je mensen nu goed uitleggen dat ze alleen mensen binnenlaten die ze echt goed kennen!!! In allerlei tijdschriften wordt hier steeds weer tegen gewaarschuwd. En dan dezelfde man binnen laten!! Ik snap er echt niets van. Deze mevrouw kan misschien niet meer zelfstandig wonen.

  reageer
 • CJW

   

  Figuren die van babbeltrucs gebruik maken zijn vaak slimmer dan je denkt. Daarom trappen mensen er ook in en zeker een goedgelovig mens dat het volste vertrouwen heeft in de thuiszorg.

  reageer
 • buak

   

  Is zij nu zo dom of ligt het aan mij ???????????

  reageer
 • Brahim

   

  Aan jou natuurlijk Wat een achterlijke reactie ..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert