Overstaptijd van trein naar bus mogelijk korter

DRONTEN
De tijd die je in Dronten kwijt bent als je van de trein overstapt op de bus wordt mogelijk korter. Reizigers moeten nu in veel gevallen lang wachten.

Connexxion, de gemeente en de provincie bekijken of de aansluiting beter kan. Binnenkort wordt een voorstel gedaan aan de belangenorganisatie voor reizigers Rocov, die een adviesrecht heeft. 

Veel geduld
Uiteindelijk bepaalt de provincie of de dienstregeling wordt aangepast. “Als het snel gaat, kan de wijziging op 8 april ingaan”, zegt Herman de Gooier van Connexxion. 

Nieuwe dienstregeling 
De lange overstaptijden zijn een gevolg van de nieuwe dienstregeling van NS, die eind vorig jaar inging. Vooral passagiers die vanaf station Dronten met de bus verder willen naar het buitengebied in de richting van Lelystad moeten veel geduld hebben. 

Sinds de wachttijden langer zijn geworden stappen op sommige lijnen minder passagiers in de bus.

reacties (10)

 • Marijke

   

  Het zou fijn zijn als er niet alleen doordeweeks overdag een betere aansluiting zou komen, maar ook 's avonds en in het weekend.

  reageer
 • Julia

   

  Dat vind ik ook. We leven in de 21e eeuw en zijn verstoken van normaal busvervoer naar station in de weekenden. Niet iedereen heeft een auto. Wat een beleid. Er zijn gemeenten met veel minder inwoners die wel een goed vervoer hebben. Ik verbaas mij er gewoon over dat het hier altijd zo waardeloos geregeld is.

 • Caroline

   

  Heb zowel bij de gemeente Dronten als bij de provincie hierover een klacht ingediend.En nu maar hopen dat het goed wordt opgelost!

  reageer
 • jan

   

  @Inger @Pieter Toch makkelijk om Connexxion de schuld te geven want die heilige NS doet natuurlijk nooit wat fout. Als je je er een beetje in had verdiept had je geweten dat de dienstregeling van Connexxion eerst ingegaan was en dat de NS later pas hun dienstregeling bekend maakte. Nogal lastig om een aansluiting te maken als de NS niet bekend wou maken wat de nieuwe treintijden waren.

  reageer
 • frits

   

  Hoogste tijd om de gemeente Dronten zelf de bevoegdheid over het openbaar vervoer te geven, net als Almere en Lelystad. De provincie interesseert het te weinig.

  reageer
 • Julia

   

  Ik ging altijd met de bus naar station. Nu is de trein net weg als je aankomt. Half uur wachten. Vaak valt de trein uit en dan sta je een uur in de kou of regen. Wie dit bedacht heeft...... Andersom is het ook een drama.....kom je aan...bus weg....nu zie ik de bus leeg voorbij rijden.....logisch want niemand heeft er iets aan. Provincie moet gewoon hun huiswerk goed doen.

  reageer
 • Wil

   

  Julia, helemaal mee eens. Wat een gepruts. En als het 'snel' gaat kan het al 584op 8 april ingaan?!? Jeemigdepeemig, kunnen die ambtenaren niet een beetje doorwerken van onze belastigcenten?

 • laat alle reacties zien
 • Leny.

   

  Volgens mij. Is het simpel om de bus tijd aantepassen aan de trein.

  reageer
 • Sn

   

  Het is niet zo simpel als het lijkt. Er staan niet standaard bussen op het station. Dus je moet de lokale dienst inpassen in de roosters van andere lijnen zodat je een bus en chauffeur op de juiste tijd beschikbaar hebt. Dat is ook de reden dat er bij een trein verstoring bij bijvoorbeeld Kampen een hele andere lijn niet kan rijden. Simpelweg omdat je de geplande treinen, machinisten en conducteurs niet meer op de juiste tijd op de juiste plek hebt.

 • Inger

   

  Dit belooft connexion al jaren, iedere keer als er een nieuwe dienstregeling komt. En iedere keer lukt t niet en wordt het alleen maar slechter. Niet alleen voor de treinreizigers maar ook voor de scholieren. En weet je wat connexion dan zegt: dan passen de scholen hun tijden maar aan. Prutsers!

  reageer
 • pieter

   

  Concessie IJsselmond tussentijds maar overdoen aan Syntus, kan het misschien wat makkelijker worden georganiseerd.

  reageer
 • Hekking

   

  Het lijkt me toch niet zo moeilijk om bus en trein goed op elkaar aan te laten sluiten. Maar dit is Nederland en daar kunnen nu eenmaal dit soort zaken niet goed worden geregeld,

  reageer
 • De Vries

   

  De trein naar Dronten valt regelmatig uit als er weer eens een verstoring is bij Almere. Rijtijd van Almere naar Dronten is met de nieuwe dienstregeling al langer geworden. Ook is hij vaak te laat, dus zal ik die bus nu nog vaker gaan missen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert