Sledehonden racen door het Kuinderbos

BANT • Za 4 maart 2017 | 13:07 • Zaterdag 4 maart 2017 | 13:07
Karren met vier tot zes honden ervoor gespannen, of een step die door twee honden voortgetrokken. Het is dit weekend allemaal te zien in het Kuinderbos bij Bant. Daar zijn zaterdag en zondag sledehondenwedstrijden. 

De jaarlijkse wedstrijd in het bos is voor Noëlla Gorissen en Tom Lageuse uit Brabant een voorproefje op wedstrijden in de sneeuw. Want daar horen deze races eigenlijk gereden te worden. Toch kunnen de honden en karren ook uit de voeten in het bos. 

Het hele gezin van Gorissen en Lageuse is besmet geraakt met de sledehondentochten. Hun 10-jarige zoontje Quinten doet zelfs ook al mee aan de wedstrijden. "Zo'n zes jaar geleden ben ik er aan begonnen,' vertelt Gorissen. "En daarna ging m'n partner ook en onze zoon is nu ook oud genoeg om mee te doen!". 

Zondagavond weet het gezin hoe goed ze hebben gereden. Dan zijn alle races achter de rug en worden de uitslagen bekendgemaakt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel