Voorzitter Miermans weg bij Media036 vanwege 'tegenwerking'

ALMERE
Voorzitter Willem Miermans vertrekt bij de lokale omroep van Almere Media036. Miermans vertrekt omdat hij vindt dat de gemeente Almere de lokale omroep tegenwerkt.

Zo zegt hij dat de gemeente bedrijven ontmoedigt met Media036 samen te werken. Miermans verwijt de gemeente ook dat er al een half jaar geen radioprogramma's kunnen worden gemaakt. De studio in KAF werd een half jaar geleden afgebroken vanwege de verbouwing van het theatergebouw aan het Weerwater. De lokale omroep zou een paar weken last hebben van de verbouwing maar dat is veel langer geworden. Ook zou de gemeente traag omgaan met een subsidieaanvraag.

De voorzitter vermoedt dat de tegenwerking met hem persoonlijk en niet met de omroep te maken heeft. Daarom gaat hij weg. Miermans blijft aan tot er een opvolger is.  Hij laat weten op dit moment geen nadere toelichting op zijn besluit te willen geven.

Reactie gemeente:
De gemeente laat weten zich niet in de beschuldigingen te herkennen. "Er is ook geen bewijs voor aangedragen", aldus een woordvoerder. 
Dat er nog geen besluit is genomen over de nieuwe subsidieaanvraag van Media036, komt volgens de gemeente omdat er nog gesprekken lopen over de ontwikkelingen bij KAF. "Omdat we over de ontwikkelingen hoorden, hebben we even een pas op de plaats gemaakt. Dit om zeker te weten dat het gemeenschapsgeld goed terecht zou komen."

reacties (20)

 • Kees van Z

   

  Willem Miermans. Zakken gevuld met een ton, niets neergezet wat in de verste verten lijkt op een lokale omroep en nu opstappen? Komt hij hier mee weg gemeente Almere

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Op zich wel mee eens Tjeerd, muziek DJ kan eenvoudig via internet, geen KAF studio nodig. Meervoudig gesubsideerd radio36 mag het geld wel terugstorten. Maar lokale dingetjes zou ik graag via normale camera met normale mensen zien. Dat moet vast lukken met vrijwilligers en die 50k subsidie van Almere (en alle andere subsidies die media36 ontvangt.

  reageer
 • Wessel

   

  Voor 50K kun je niet voldoen aan de voorwaarden van een lokale omroep, ook Media036 niet. dus helaas gaat je wens niet op. Daarnaast kan Omroep Flevoland met deze 50K jaarlijks wel beelden/nieuws uit Almere weergeven in hun carrousel, met een normale camera en normale mensen.

 • Marc

   

  Een stevig fundament? Ik heb niet het idee dat dit er ligt. Er zijn toch nauwelijks uitzendingen van betekenis geweest? Verder lijkt het me goed als de gemeente nog eens kijkt naar de aankoop van het 'sportmagazine' van Miermans voor een exorbitant bedrag.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Maakt mij niet uit wie voorzitter is, als er maar lokale dingen via een lokale omroep uitgezonden worden. Of dit nu met een dure camera in een duur pand met dure mensen gebeurd of met een goede camera buiten tussen de mensen. Wellicht maakt de omroep nu meer kans om eens een keer iets uit te zenden.

  reageer
 • Tjeerd Wassel

   

  We leven in de tijd van het internet, who needs a locale omroep? Het kopiëren van informatie die elders ook al genoemd of uitgezonden is? Enthousiaste presentatoren met slecht oor voor zichzelf? Er is geen goede organisatie, geen geld en al helemaal geen behoefte meer, dus STOP met deze geld verspillende activiteiten en de ego's die dit in stand proberen te houden. Omroep Flevoland kan dit er prima bijdoen, vul het uur lokaal en regionaal op met informatie uit o.a. Almere. Amateurs die zo nodig een radioprogramma willen maken kunnen op het internet terecht. Nadeel is dat je dan alles zelf moet betalen in plaats van de belastingbetaler.

 • Fritz Visser

   

  Mijn hemel. Nadat deze stichting is opgezadeld met een vervelende financiële schuldenlast besluit de initiatiefnemer op te stappen? Hij weet dat hij financieel en juridisch aansprakelijk is voor alle afspraken die zijn gemaakt met adverteerders en gemeente? Boze tongen beweren dat de administratieve en overeengekomen verplichtingen een ramp zijn en dat het de reden is dat de gemeente daarom terughoudend is met de bekostiging.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • CT

   

  In de geschreven media van Almere geeft Miermans aan dat er een "stevig fundament" is gecreëerd. Ik weet niet waarop hij dit baseert. Als ik de media volg lees ik vele uitdagingen en risico's en stap je niet zomaar uit lijkt mij. Hele verhaal vertellen Willem, je hebt er een zooitje van gemaakt. Er is vrijwel geen vrijwilliger die nog iets met jou wil, daar ligt het probleem. En zonder vrijwilligers, behalve dan die van der Bos, maar die word ervoor betaald, ben je nergens.

  reageer
 • Sjoerd S.

   

  Meneer Miermans geeft geen mooi signaal af richting alles en iedereen die Media036 een warm hart toedraagt. Laat de zaak gewoon in de steek nadat "zijn" 25.000 zijn veiliggesteld van het prutswebpaginaatje. Komt hij hier gewoon mee weg?

  reageer
 • Karel Zandvliet

   

  Gaat de gemeente Omroep Flevoland vanaf nu jaarlijks 47.000 euro aanbieden in ruil voor het verslaan van de Almeerse media belangen? Zij hebben de middelen en kennis. Geen slechte deal lijkt mij.

  reageer
 • Simon W

   

  Rare reactie van de gemeente. Miermans krijgt geen geld om de studio in te richten en Omroep Almere ontvangt 10.000 euro.

  reageer
 • Cor Toorenburg

   

  Beste Simon, helaas zal ik je uit je droom halen. Je brengt dus fake nieuws in de ronte. Nimmer heeft Omroep Almere een cent aangevraagd bij de gemeente dus helemaal niets gekregen. En het is jammer dat dit nu allemaal zo loopt. Door het publiekelijk uitvechten wat er gebeurd komt het helemaal niet goed. Dus advies vertel alleen de waarheid.

 • Wessel

   

  Al ontvangen dat Omroep Almere 10.000 euro heeft gekregen?

  reageer
 • joop

   

  onzin.

 • Cor Toorenburg

   

  Nimmer heeft Omroep Almere een euro subsidie aangevraagd laat staan gekregen. Je hebt er niets aan fake nieuws rond te sturen.

 • Heleen

   

  Ach het zat er in de een na de ander gaat weg. En die uitzendingen om te huilen zo slecht. Het was niks, het wirdt niks en zal nooit wat worden. Egotrippers daar.790831

  reageer
 • Thomas

   

  Miermans eiste dat de gemeente van belastinggeld zijn omroepje zou financieren en zou compenseren voor zijn slechte keuzes, waaronder bijvoorbeeld locatie. Dat hij weg gaat lijkt me een goede zaak. Misschien komt hierna iemand met meer realiteitszin die 036 nog kan redden.

  reageer
 • echthoor

   

  Omroep 036 is zo slecht dat zelfs dít nieuws eerder op omroep flevoland staat dan op hun eigen site...

  reageer
 • Juist

   

  Jaja, net als die kerel die weg ging bij het asiel, maar toch niet weg ging..

  reageer
 • cheffie

   

  pas op voor die man. eerst mag je bij zijn clubje en daarna graag beetje sponsoren voor een van zijn zaakjes waar hij mee verdiend. zoals te verwachten is dit natuurlijk niet zijn schuld maar altijd die van een ander. hij zou wel even de beste lokale omroep van het land worden met nul ervaring. triest.

  reageer
 • Jan

   

  De zakken zijn gevuld, dus wegwezen maar weer. Zo en dan hebben volgend jaar de PvdA omroep van Arie Vleugel omroep Almere. Let maar op.

  reageer
 • Rutger

   

  Wat een jankerd. Heeft er zelf een bende van gemaakt.

  reageer
 • Herman

   

  De makkelijkste weg is de schuld bij een ander te leggen. Wie zich zelf verontschuldigt, beschuldigt zich zelf.....

  reageer
 • Goh

   

  Krijgt ie geen geld mee?

  reageer
 • TimvD

   

  Heeft hij zijn zakken weer gevuld?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert