TBS 'Jack de Prikker' met twee jaar verlengd

LELYSTAD
De rechtbank Midden-Nederland heeft de tbs-behandeling van 'Jack de Prikker' met twee jaar verlengd. De inmiddels 32-jarige man stak tussen december 2008 en maart 2009 willekeurig vier mensen neer in Lelystad, waarvan één met dodelijke afloop. Stemmen in zijn hoofd zouden de man hebben opgedragen mensen in hun hals te steken. 

Uit de rapporten van de tbs-kliniek en de deskundigen blijkt dat er nog steeds sprake is van een stoornis. Ook is er volgens hen kans op herhaling. De deskundige gaf tijdens de zitting aan dat de man zich goed ontwikkelt, maar dat voorzichtigheid is geboden bij vervolgstappen in de behandeling. 
 

reacties (3)

 • Ikke

   

  Wat fijn laat maar lekker achter slot en grendel. Zoveel leed aangericht en zoveel verdriet bij familie en vrienden van de overledene. Deze gek moet blijven zitte

  reageer
 • Treintje63

   

  Het is wettelijk verplicht om elke 2 jaar te toetsen hoe de behandeling van de patiënt, want dat is het volgens de regels, er voorstaat. Als hij nog niet klaar is voor de maatschappij wordt de behandeling met 2 jaar verlengd tot de volgende toetsing. En zo kan hij levenslang tbs krijgen als hij niet genoeg vorderingen maakt.

  reageer
 • Maartje

   

  Mijn hemel, houd deze levensgevaarlijke gek uit Almere voor altijd binnen!!!

  reageer
 • Almere?

   

  Is in lelytad gebeurd he niet in almere al weer bijna 10 jaar geleden

 • Dirk

   

  goed lezen is lastig begrijp ik , maar twee jaar maar ? ik zou er 15 jaar van maken en daarna verlengen met 15 jaar en dat nog maar een paar keer herhalen nooit meer naar buiten toe .

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert