Gemeente wil duidelijkheid van Media036

ALMERE
De gemeente Almere wil geen subsidie verstrekken aan Media036, zolang er onduidelijkheid blijft over de toekomst van de lokale omroep van Almere.

Wethouder Frits Huis zegt dat er eerst helderheid moet komen over het voortbestaan van de omroep, voordat hij een subsidie wil verstrekken. "Op dit moment doe ik een pas op de plaats, omdat ik wil weten hoe de continuïteit van Media036 wordt gewaarborgd. De voorzitter stapt op, ze gaan weg uit het KAF. Dan wil ik graag weten, gaat dat verhaal nou door, want ik ga geen gemeenschapsgeld uitgeven aan iets dat niet bestaat."

Maandagochtend liet voorzitter Willem Miermans weten dat hij bij Media036 vertrekt, omdat hij vindt dat de gemeente Almere de lokale omroep tegenwerkt.

reacties (19)

 • CT

   

  Gelul Kees. Wij hebben altijd aangegeven samen te willen werken maar het opperhoofd wilde dat niet. Wel hebben wij het comisariaat wel aangegeven dat Media036 niet aan de wet houd

  reageer
 • CT

   

  Gelul Kees. Wij hebben altijd aangegeven samen te willen werken maar het opperhoofd wilde dat niet. Wel hebben wij het comisariaat op de hoogte gebracht dat Media036 niet aan de wet voldoet.

  reageer
 • Kees

   

  Eerder is een poging gedaan samen te gaan werken met Omroep Almere maar is deze gestrand op de hiërarchische houding van het bestuur en vooral het management team. Ondertussen heeft teveel plaatsgevonden dit alsnog te gaan doen. Ondermijnen geloofwaardigheid Media036, Potentiele rechtsgang om gelijk te halen ten opzichte van de gemeente en wethouder, meldingen bij het Commissariaat met de bedoeling Media036 in een kwaad daglicht te stellen etc. etc.

  reageer
 • Walter Niehe

   

  Als er GEEN lokale omroep meer is gaat het geld gewoon in de algemene pot. Het is NIET geoormerkt dus een ALTERNATIEF is niet aan de orde. Bewaar ons dat het alternatief ingezet zal worden, dat is pas werkelijk tenenkrommend. Veel lucht, weinig wol.

  reageer
 • Joost

   

  Omroep Almere? Even beroerd als Media036. Laat je niet beetnemen door de mooie plaatjes en praatjes. Speeltje voor ego'tjes.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Erik

   

  Wat een klucht.. en verwacht. Ach, hij heeft igv 25K hieraan overgehouden. Ik vernam dat de omroep binnenkort vertrekt uit het Kaf. Misschien kunnen ze alsnog samengaan met Omroep Almere? Denk dat Frits dat (nu) wel aanmoedigd. Let wel, alleen bij een aanwezige lokale omroep pakt de gemeente die centen elk jaar uit Den Haag. En die centen zijn meer dan welkom. Almere zal dus nooit lokale omroep loos zijn...

  reageer
 • Warren Legard

   

  3 ton+ heb je minstens wel nodig om professioneel uit de voeten te kunnen. Tip voor de toekomstige bestuurder en gemeente, dit ga je never bereiken met een lokale omroep, dus wees gewaarschuwd en stap niet weer in een goed bedoeld verhaal. Een lokale omroep is niet meer van vandaag en de gevestigde media in Almere zit er al helemaal niet op te wachten.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Ik wil best geloven dat de gemeente moeilijk met Miermans communiceert, want er is ook een moeizame communicatie met KAF, Audisi, sv Almere, Hockey, Almere city, Rabo, vrijwilligers, etc. Maar het gaat te ver om het tegenwerken te noemen. Kan het zijn dat het grootste probleem is dat hij de beloofde 3ton+ niet geregeld heeft?

  reageer
 • Jan D

   

  Budgetten zijn verdampt en Miermans stopt! Vingertje wijzen naar anderen zoals altijd heeft gedaan! SV Almere, Alvo, Zwarte Schapen, Citymarketing en Hockeyclub Almere! Op naar de volgende!

  reageer
 • Simon

   

  Ja hoor, Professioneel! Met die narcist van een Beijer zeker. Meer reclame dan nieuws. Gedijt prima onder in de kattenbak.

  reageer
 • Jazeker

   

  Yes. Laat hen het beetje lokaal nieuws maar verslaan. Alle faciliteiten en mensen met verstand van journalistiek. Kunnen de lokale papieren suffertjes ook de bak in, scheelt weer een paar bomen.

  reageer
 • Almeerder

   

  Maar in Almere hebben we nog wel professionele media. Denk aan Almere Deze Week, Almere vandaag en nog iets kleine partijen.

  reageer
 • peter

   

  De Almeerse Onrust Stichters bedoel je?

  reageer
 • Jim

   

  Weer een bodemloze put. Stop toch met die onzin en geef het geld aan een goede omroep voor flevoland. Die hebben we al in omroep flevoland en stop met dat hobby gekneuter. Het is toch grld van de burger dus ga door wijs mee om

  reageer
 • Wijsneus

   

  Een man mag vaak falen. Maar hij faalt pas echt wanneer hij telkens de schuld bij anderen legt...

  reageer
 • Burger uit Lelystad

   

  De al bestaande omroep is dus omroep Flevoland neem ik aan. Dat is het enige professionele omroep in onze provincie!!

  reageer
 • Jos2

   

  En zeker geen Toorenburg!

  reageer
 • Jos

   

  Nee toch gaat Arie Vleugel, oud raadslid PvdA het nu overnemen? Investeer het geld liever in de al bestaande professionele lokale media. Want goed lokaal nieuws in een stad van 200.000 mesen is een must. Geen amateurisme en hobbyzenders meer.

  reageer
 • Johan

   

  Goh, dus het is Miermans niet gelukt om zoals hij overal riep "de beste lokale omroep van Nederland" te worden? Grootspraak wordt afgestraft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert