Tien aangiftes binnen van 'Microsoft-telefoontje'

FLEVOLAND
Zo'n tien Flevolanders hebben de afgelopen twee weken aangifte gedaan van een zogenoemd Microsoft-telefoontje. Volgens de politie is een aantal van hen een paar duizend euro armer na het belletje.

Bij het telefoongesprek doet iemand zich voor als een Engelstalige werknemer van Microsoft en waarschuwt voor een computervirus. Dat zou voorkomen kunnen worden door tien euro over te maken via MoneyGram. Op het moment dat hier gehoor aan wordt gegeven, kan de beller in de computer kijken en geld buit maken. 

De politie waarschuwt voor deze gesprekken en adviseert gelijk op te hangen. Ze benadrukt dat Microsoft klanten nooit op deze manier benadert. 

reacties (23)

 • Jessica

   

  Ik ben ook gebeld door dit nummer heb direct opgehangen‭ +31 321 31 24 02‬ dit is het nummer wat mij gebeld heeft maak er aub een einde aan.

  reageer
 • Reinier

   

  Ik ben net op mijn 0320 nummer ook gebeld door 'dame', met een onbekende nummer. 'I work for Microsoft and it is about your computer'. Direct opgehangen dus..

  reageer
 • Corry

   

  Vandaag al 3 x gebeld. Ben heel boos geworden en vroeg wat ze van mij willen? Ik heb helemaal geen computer zeg ik steeds. Ze blijven volhouden al maanden heb ik last van deze telefoontjes van "microsoft".

  reageer
 • Maxx

   

  Ik krijg ze tegenwoordig op me vastelijn binnen. Zeer hinderelijk en uitermate irritant. De telfoontjes lijken uit Engeland te komen. 0044 44 20 80 68 34 58. ADVIES: Niet terugbellen.! Kaart het aan bij je telefoonaabieder

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ook wel eens telefoontjes gehad. Het lijkt vermakelijk, maar het is het natuurlijk niet. Maar waarom stormen zich zo op Windows? Dat geeft toch te denken. Is dat systeem zo kwetsbaar dan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sander Padt

   

  Ben vorige week ook twee keer gebeld, de persoon sprak Engels met een Indiaas accent. Zo'n haf jaar geleden werd ik ook regelmatig gebeld door zo iemand. Meteen zeggen dat je niet geïnteresseerd bent en stomweg ophangen.

  reageer
 • Ard S

   

  Je vraagt je toch af hoe zulke goedgelovigen nog een paar duizend Euro op de rekening hebben.

  reageer
 • Docent

   

  Het is een kleine... maar voor mij wéér en reden om op de piratenpartij te stemmen Met een klein beetje geluk komt er dan ooit eens fatsoenlijke informatie voor alle Nederlanders van de grond over dit soort ellende. :-/

  reageer
 • Harry

   

  Vorige week werd ik ook gebeld, voor de 2e keer. Heb deze keer net gedaan of ik erin trapte. De dame was erg behulpzaam. Heb na een tijdje gevraagd hoe ik weet of ze echt van Microsoft waren nou dat zou ze laten zien als ik haar aanwijzingen zou volgen. Ik heb haar ook gevraagd of ze een tel. nummer voor mij hadden zodat ik terug kon bellen. 'Dat kost u heel veel geld meneer' waarop ik zei dat dat geen probleem voor mij was. Ik zei dat ze nep waren. Toen werd de toon zelfs wat agressief. Uiteindelijk heeft ze opgehangen. 20 minuten heeft het hele gesprek geduurd. Nog geen last weer gehad. Op Youtube zijn wel enkele filmpjes te vinden waarin ze zo ver door gaan hoe ze 'bijna bij het geld zijn'. Het blijft opletten.

  reageer
 • Hendrik

   

  Zo lang mogelijk aan de lijn houden zonder ook maar iets met je computer te doen.... zij bellen, zij moeten dus betalen voor de verbinding.

  reageer
 • Jeff

   

  Ik snap niet dat mensen daar nog intrappen. Er wordt vaak genoeg gewaarschuwd voor dit soort praktijken.

  reageer
 • Muffin

   

  Vandaag ook gebeld door deze personen

  reageer
 • Marco

   

  Bij mij zei ik alleen apple te hebben toen hebben hun opgehangen.

  reageer
 • MW

   

  Knettergek ben ik ervan aan het worden. 4 tot 5 keer per dag bellen ze met nummer geheim, al een week of twee. Opnemen, niets zeggen, verbreken ze meteen. Opnemen met hello, verbreken ze meteen. Niet opnemen is geen optie want ze blijven doorbellen. Vorige week heel kwaad geworden. Die mevrouw uitgescholden. Drie dagen rust. Vanmorgen begon het weer. Denk dat ik morgen de mensen uit laat praten, net doen of ik er niets van snap en aan het einde zeg dat ik het niet snap omdat ik een Apple heb. :-)

  reageer
 • Rob uit Z

   

  Same here, zeker 3 maal daags bellen ze...

 • Wij zijn ook een aantal maal gebeld door engels sprekend figuur. Gewoon opgehangen toen we alleen al het woord Microsoft hoorden.... dit doort praktijken zijn helaas niet nieuw.

  reageer
 • MarkS90

   

  Ik zou dat telefoontje juist aannemen. Als je toch even niets te doen hebt is dit vermakelijk tijdverdrijf. Die ander betaalt de telefoonkosten en jij hebt een leuke middag. Maar dan moet je wel een beetje "dom en naïef" doen aan de telefoon anders werkt het niet.

  reageer
 • Bert

   

  Ze gebruiken inderdaad meerdere nummers. Ik werdt jaar geleden al gebeld door iemand zogenaamd van microsoft. Toen ik een beetje aan het treiteren was om net te doen of ze heel slecht te verstaan was hing ze op en direct daarna werd ik door dezelfde dame gebeld maar nu uit een heel ander land. Toen Ik zei dat ik linux gebruikte hing ze op :) gewoon treiteren die gasten!

  reageer
 • Astrid

   

  Af en toe word ik wel 4 keer per ochtend gebeld door die oplichters. Gewoon zeggen dat het vieze oplichters zijn en ophangen. En ze weten dat veel mensen nummerherkenning hebben waarschijnlijk, want er staat steeds vaker dat het een anoniem nummer is.

  reageer
 • John B. Wise.

   

  Ik heb een aantal jaren geleden ook zo'n belletje gehad. Mijn geluk was dat de eerste poging meteen een probleem veroorzaakte en de verbinding verbroken werd. Ik kon het telefoonnummer controleren.via Google. Het nummer zou uit midden USA zijn (Wisconsin of zo) , maar was al bekend als een oplichters nummer. Bij de tweede poging was ik gewaarschuwd en veerbereid. Zolang je niet echt iets vertelt over jezelf, je computer of andere zaken is er niets aan de hand. Ik heb de bedriegers met heel veel plezier een kwartier "aan het lijntje" gehouden. Tijd die ze niet konden besteden aan het beroven van argeloze mensen. Moraal van het verhaal: als een "Microsoft" medewerker (of om het even welk bedrijf) opeens meldt dat er een probleem is met je computer, betekent het dat zij het probleem zijn. En zeker niet de oplossing.

  reageer
 • Wilma

   

  Ook al een paar keer gebeld vorig jaar zaten ze ook al bezig gelijk wegdrukken

  reageer
 • Marja

   

  Ik heb ook het telefoontje gehad heb gelijk op gehangen reageer niet op degelijke telefoontjes

  reageer
 • Tuuk

   

  Hoe vaak moet men mensen nog waarschuwen? Microsoft belt je echt niet voor een virus! Je kan mensen blijven waarschuwen maar ze trappen er iedere keer toch weer in. En dan erbij geef nooit zomaar je telefoonnummer op bij bedrijven of op internet. Ik word bijvoorbeeld zelf nooit gebeld omdat ik mijn telefoonnummer niet vrij geef bij bijvoorbeeld facebook.

  reageer
 • Almeruh

   

  De computer kiest het telefoonnummer. Dat is helemaal random, maakt niet uit of je telefoonnummer wel of niet ergens bekend is. Wij zijn ook al gebeld, hangen meteen op of nemen niet eens op. Blijven het proberen. We gaan hier binnenkort een scheidsrechter fluitje aanschaffen

 • frits

   

  ik heb t ook gehad maar meteen weggedrukt dus hier hadden de oplichters pech , het nummer waar t om gaat is 0045-4578773120 , dit is een nummer uit denemarken en zeker niet op in gaan dus .

  reageer
 • Tuuk

   

  Ze gebruiken telefoonnummers uit veel meer landen!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert