Pas van Dronten werkt nog niet perfect

DRONTEN
De Pas van Dronten, een kortingspas van de gemeente voor inwoners, werkt nog niet naar behoren. Dat constateert de stichting Onderdak Gehandicaptenberaad Dronten. 

Minima in Dronten krijgen geld op de pas overgemaakt dat ze kunnen besteden aan cultuur, sport  of recreatie, zoals voor de contributie van een sportclub. Maar veel sportclubs en zwembad Overboord zijn nog niet in staat om het bedrag van de pas af te schijven.

Volgens de stichting Onderdak Gehandicaptenberaad doet de gemeente Dronten er alles aan om  de problemen op te lossen. Zo kunnen mensen die toch willen sporten of zwemmen via de gemeente regelen dat de overheidsbijdrage voor de contributie of het lesgeld snel wordt overgemaakt.

reacties (4)

 • Bruin

   

  Mooi initiatief. Wat dan wel weer opvalt is dat ik een aantal keer de pas heb zien gebruiken voor de duurste sportschoenen die vervolgens in vrije tijd gedragen wordt. Wordt daarmee aan het doel van de pas voldaan?

  reageer
 • Sonja

   

  De pas is voor mensen zonder laag inkomen alleen een kortingspas. Leuke voordeeltjes bij de aangesloten aanbieders. Voor minima staat er een bedrag op, het voormalige Toegankelijkheidsfonds, om van te sporten, te recreëren, om mee te doen in de samenleving. Als iemand dus dure schoenen koopt en de pas gebruikt, kunt u niet weten of diegene een minima is of een niet-minima die gewoon schoenen koopt. Hoe u weet wanneer mensen die schoenen dragen, wil ik niet eens weten.

 • Jojo

   

  De pas van Dronten is toch voor iedereen van Dronten voor aanbiedingen enz? Er word te weinig aandacht aan besteed.Niet om gevraagd bij winkeliers en weinig onder de aandacht gebracht bij de inwoners.

  reageer
 • Harrie Seinen

   

  Bij Swift 64 werkt het pasje prima

  reageer
 • Dronten

   

  Ik kreeg al jaren een bijdrage uit het toegankelijkheidfonds. In januari niets vernomen van de gemeente dus een aanvraag ingediend. Nog geen antwoord. Ik hen een minimum inkomen wao uitkering omdat ik chronische ziek ben Als ik geen actie had ondernomen was ik buiten de boot gebleven. Ik denk dat het voor meer mensen geldt, al ben je bekend bij de gemeente. Ze hadden geen pas moeten invoeren

  reageer
 • Juvf

   

  In de oude situatie noest je ook gewoon een aanvraag dien als je geen bijstandsuitkering ontving. Wat dst betreft is er dus niets veranderd. Wees blij dat de mogelijkheid er is, her enige wat inheeft te doen is aanvragen..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert