Agent breekt vingerkootje, Almeerder moet cel in

ALMERE • Ma 6 maart 2017 | 19:26 • Maandag 6 maart 2017 | 19:26
Een 22-jarige Almeerder moet drie weken de gevangenis in omdat hij zich hevig verzette bij zijn aanhouding tijdens Oud en Nieuw. De komende twee jaar hangen hem nog eens drie weken celstraf boven het hoofd. Als hij weer in de fout gaat, moet hij die alsnog uitzitten. Dat heeft de politierechter in Lelystad bepaald.

De Almeerder probeerde tijdens zijn aanhouding een agent te slaan, die hem vervolgens een vuistslag gaf en daarbij zijn vingerkootje brak. De man begon te schelden en daarom riep de agent versterking op. Op het politiebureau beledigde hij nog een agente. Aanleiding was een melding over knallend vuurwerk, waarover de Almeerder werd aangesproken. 

Het Openbaar Ministerie eiste een maand voorwaardelijke celstraf en 450 euro boete. Maar de rechter vond een onvoorwaardelijke vrijheidsstraf de enig juiste maatregel. De Almeerder werd in 2013 al eens veroordeeld voor het mishandelen van een agent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel