Agent breekt vingerkootje, Almeerder moet cel in

ALMERE
Een 22-jarige Almeerder moet drie weken de gevangenis in omdat hij zich hevig verzette bij zijn aanhouding tijdens Oud en Nieuw. De komende twee jaar hangen hem nog eens drie weken celstraf boven het hoofd. Als hij weer in de fout gaat, moet hij die alsnog uitzitten. Dat heeft de politierechter in Lelystad bepaald.

De Almeerder probeerde tijdens zijn aanhouding een agent te slaan, die hem vervolgens een vuistslag gaf en daarbij zijn vingerkootje brak. De man begon te schelden en daarom riep de agent versterking op. Op het politiebureau beledigde hij nog een agente. Aanleiding was een melding over knallend vuurwerk, waarover de Almeerder werd aangesproken. 

Het Openbaar Ministerie eiste een maand voorwaardelijke celstraf en 450 euro boete. Maar de rechter vond een onvoorwaardelijke vrijheidsstraf de enig juiste maatregel. De Almeerder werd in 2013 al eens veroordeeld voor het mishandelen van een agent.

reacties (3)

 • Wat, de agent is degene die geweld gebruikt (en wel zoveel, dat hij zijn eigen vinger breekt!) en dan moet de geslagene de cel in?!

  reageer
 • Philip

   

  Het lijkt me handig om het artikel goed te lezen. Meneer werd aangehouden en pleegde verzet in een poging zich aan zijn aanhouding te onttrekken. In zo'n geval mag de politie gepast geweld gebruiken om toch tot een aanhouding te komen. Dus meneer was degene die als eerste geweld gebruikte. En blijkens het artikel niet voor de eerste keer. Dus medelijden met deze meneer is niet nodig en eigenlijk ongepast.

 • Ed

   

  Triest dat dergelijke agressieve types de maatschappij zoveel overlast en onkosten bezorgen. Wat moet je er mee? Wie het weet mag het zeggen. .....

  reageer
 • Almere82

   

  Wat een flut rechter, dus hij is in het verleden al in aanraking geweest met justitie, doet nu dit en als hij het nog een keer doet komen er drie hele weken bij (die hij dan alweer in voorarrest heeft uitgezeten). Gewoon keihard financieel beboeten en iets meer dan drie weken moet toch ook wel reëel zijn lijkt mij anno 2017. Off topic, zal eenzelfde persoon zijn die een ziekelijke bloedhekel heeft aan alles wat blauw is, tot er een familielid reanimatie nodig heeft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert