Veel belangstelling voor info-avond over verbreding A6

ALMERE
Een informatie-avond van Rijkswaterstaat over de werkzaamheden aan de A6 bij Almere heeft maandagavond meer dan 200 belangstellenden getrokken.

De A6 wordt de komende jaren verbreed naar 4 x 2 rijstroken. De weg wordt ter hoogte van het Weerwater verlaagd en het busstation 't Oor wordt verplaatst. Daarnaast krijgt het toekomstige Floriade-terrein zijn eigen ontsluitingswegen. Veel voorbereidende werkzaamheden zijn al gedaan, zoals het kappen van de bomen langs de weg.

Het eerste dat vanaf nu gaat gebeuren, is de aanleg van een derde rijstrook tussen Almere Havendreef en Almere Buiten. Deze tijdelijk strook is nodig om het verkeer richting Lelystad beter te laten doorstromen.

Tijdens de bijeenkomst waren ook provincie Flevoland en de gemeente Almere aanwezig. Die gaven tekst en uitleg over de werkzaamheden aan de Waterlandseweg en de Hogering.

reacties (2)

 • De meester

   

  Grappig hoeveel kennis er op zo'n avond bij de bezoekers is. Ze weten het allemaal en hadden zelf veel beter gekund. En natuurlijk zonder bomen of grasstroken aan te tasten.

  reageer
 • Hannes

   

  En wat weet u allemaal om te weten, waar men na deze project om ergens anders aan de rand van de stad weer in de file komt te staan! En natuurlijk zonder bomen planten en heesters waar het uiteidelijk om draait!" (Bescheidenheid kan nooit geen kwaad)

 • Antje Ha

   

  Interessant geweest. Leuk dat er nu zo doorgepakt wordt. In een paar jaar is het deel naar de Veluwedreef klaar en dan is het lekker rijden van Diemen tot Stad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert