Eerste huisjes 'Polenpark' in april bewoond

SWIFTERBANT
De eerste bewoners van het 'Polenpark' aan de Visvijverweg in Swifterbant kunnen begin april hun intrek nemen. Vanaf dat moment zal het grootste deel van in totaal 148 huisjes voor arbeidsmigranten klaar zijn.

De woningen worden gebouwd in opdracht van uitzendbureau Level One uit Emmeloord. De bedoeling is comfortabele woonruimte met privacy aan te bieden aan tijdelijke werknemers uit het buitenland, voornamelijk Polen.

De bouw van de huisjes ligt volgens aannemer Jelle Weever op schema, al moeten nu wel alle zeilen worden bijgezet om 1 april alles af te hebben. Het was een lastige winter voor de bouwvakkers vanwege de wind en de regen. Vooral voor de bestratingswerkzaamheden levert dat problemen op.

Tot twintig per week
De woningen zijn in de fabriek al grotendeels klaar gemaakt. De losse onderdelen worden vervolgens aan de Visvijverweg in elkaar gezet. Hierdoor kunnen er tien tot twintig huisjes per week worden gebouwd. 
De tweepersoonsappartementen hebben een eigen terras, een keuken-kamer, een badkamer en een slaapkamer. Bovendien staat op het park een gezamenlijk recreatiegebouw. Ook komen er speelvelden.

Volgens Weever zijn de huisjes gebouwd zonder heipalen voor de fundering. Voordeel hiervan is dat ze gemakkelijk en milieuvriendelijk weggehaald kunnen worden als ze niet meer nodig zijn.

reacties (17)

 • mileudeskundige

   

  Als groenlinks of de dierenpartij in de regering gaat komen, staat Nederland straks vol met deze nederzettingen alles word dan bio landbouw en daar zijn deze arbeidsmigranten nu eenmaal voor nodig. Per bedrijf straks 10 man personeel extra die dan per oude auto heen en weer pendelen tel uit uw milieuwinst

  reageer
 • Hannes

   

  Heb je nog een advies, voor welke partij je campagne maakt!!

 • bine

   

  Ik rijd er dagelijks langs en vind het er verschrikkelijk uitzien. Ik ben in diverse concentratiekampen geweest en de huisjes doen me sterk aan de barakken denken. Komt heel deprimerend over. JAmmer, had er iets leuks van gemaakt voor de mensen die er toch een tijdje zullen wonen

  reageer
 • pieter

   

  Veel jongeren zouden knokken voor zo'n woonruimte.

 • Hannes

   

  Jammer, dat het in deze nieuwe technologische welvaart maatschappij nog op zo'n manier moet gebeuren! "Alleen de opstelling van de huisjes geeft al een nare indruk!!"

  reageer
 • pieter

   

  De noodzaak van arbeidsmigratie is toch echt onze eigen NL schuld.

  reageer
 • F. Burger

   

  De oorzaak van deze arbeidsmigratie is gelegen in de EU regels en het feit dat de lonen in Nederland voor de agrariërs te hoog zijn, waardoor deze liever werknemers uit Oost-Europa hier laten werken tegen een lager loon, waardoor verdringing op de arbeidsmarkt plaats vindt. De oplossing voor dat probleem zou zijn dat de EU een werklandbeginsel zou invoeren in plaats van een woonlandbeginsel. Hierdoor zou een Oost-Europeaan het zelfde moeten verdienen in Nederland dan een Nederlander in plaats van het minimumloon in het land van herkomst.

 • Bromsnor

   

  Wijnschenk zit zelf thuis na een paar maanden in de 2e kamer en jaren doorbetalen van die 150.000 Euro

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Appartheid

   

  Willens en wetens wordt er door ons gekozen politica een getto gecreëerd Dit word op den duur een "no go area" net als in de VS en andere landen waar de multinationals de uiteindelijke macht hebben en de politici in weelde achter de gordijnen de orders opvolgen.

  reageer
 • Stevie

   

  Mooi initiatief... alhoewel.... LevelOne verdient hier veel geld mee. Je mag daar wonen als je voor hun werkt, de kosten worden verrekend. De Poolse werknemers worden gewerfd in Polen zelf, middels een vestiging van LevelOne in Polen, dus met poolse arbeidsvoorwaarden en een pools salaris. Voornamelijk agrarisch seizoenswerk dus 's-winters weer naar huis. Juist dit soort constructies werkt ongelijkheid in de hand en zou bij wet verboden moeten zijn. Nederlandse werknemers krijgen geen kans (als ze te vinden zijn) en Polen worden zo uitgebuit.

  reageer
 • Jeroen

   

  Dat gaat helaas niet, deze poolse werknemers horen gewoon betaald te worden volgens de Nederlandse CAO. het enige wat gebeurd is dat zij straks 1500 betalen aan huur voor zo'n hokje. Niets overhouden van hun geld en toevlucht zoeken tot een andere bijverdienste. Nederlandse werknemers zijn er genoeg te vinden, maar dan moet men vanuit een bijstand maar verplicht werken.

 • Ali-Rika Brands

   

  leest nu niemand 1 april

  reageer
 • willy

   

  Helemaal mee eens!

  reageer
 • Bromsnor

   

  Kon dat niet wat dichter bij een swifterbant? Nu hebben die mensen niets op loopafstand. Ook zal men in de buurt gaan zwerven. Het enige voordeeltje is dat ze naar het strandje bij de brug zouden kunnen lopen. Of hebben ze allemaal een auto? Reken er overigens maar op dat er gewoon jaar-rond gewoond zal gaan worden. In de winter is er ook genoeg te doen en zo leuk is het in de winter in Polen niet of enig ander Oost-Europa land. Hoe doen ze dat met Internet toegang? Glasvezel van het uitzendbureau?

  reageer
 • zator

   

  In Polen zijn ze in tegenstelling tot Nederland al wel gewend aan langere afstanden.

 • NLToday

   

  Triest! dit is dus Nederland niets geleerd van haar geschiedenis.

  reageer
 • Gerard

   

  Komt omdat de meeste Nederlanders een 9 tot 5 mentaliteit hebben, en meeste werkjes niet willen uitvoeren want daar voelen ze zich te goed voor!

 • Ik

   

  Dat heb je mooi gezegd! Deze mensen werken keihard voor hun geld. Kan een menige Nederlander nog eens een voorbeeld aan nemen..

  reageer
 • de accountant

   

  Ga zelf voor veel te weinig werken. Die buitenlanders doen dat alleen maar omdat ze thuis nog veel minder zouden verdienen. U vindt het schijnbaar OK dat buitenlanders het werk van Nederlandse werknemers weg kapen door voor veel te weinig te werken. Dat is niet alleen op het land maar ook op de weg en in de scheepwaart.

 • Peter

   

  De huur wordt zeker op het riante loon in mindering gebracht

  reageer
 • L. Lendeling

   

  Hoe tijdelijk is tijdelijk. Of wordt dit het begin van het integratiedebat van over twintig jaar?

  reageer
 • jan

   

  Hadden ze die niet beter in polen kunnen bouwen laat de werklozen daar werken en anders korten op uitkering net zolang tot ze wel aan het werk gaan

  reageer
 • Me

   

  Ach ja het word je gewoon door de bewuste strot gedrukt. En maar zeggen dat de economie aantrekt pffff

  reageer
 • Ik

   

  Top!!!! Mensen werken hard genoeg . Dik verdiend Polen !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert