Vragen over gezondheid omwonenden veehouderijen

FLEVOLAND
De Statenfractie van de Partij voor de Dieren wil van de provincie weten hoeveel Flevolanders er in de buurt van intensieve veehouderijen wonen.

Aanleiding zijn twee recente onderzoeken waaruit bleek dat direct omwonenden van zulke bedrijven meer kans hebben op infecties aan de luchtwegen en op een verminderde longfunctie. Kinderen die bij intensieve veehouderijen wonen, hebben vaker last van eczeem. Dit zou komen door de hoeveelheden ammoniak en fijnstof die deze bedrijven uitstoten.

De Partij voor de Dieren wil ook weten of de provincie van plan is om nieuwe uitbreidingen of vestigingen van intensieve veehouderijen tegen te houden, en of ze vanwege de gezondheid de komst van kleinschalige en biologische veehouderijen gaat stimuleren.

Verder wil de PvdD weten of de provincie daarvoor betere wettelijke middelen zou willen hebben.
 

reacties (12)

 • gezond

   

  Mooi dat er een partij is die zich druk maakt om de gezondheid van de mensen en het milieu.

  reageer
 • Gerrit

   

  Droom lekker verder, steeds meer producten die wij consumeren komen uit het buitenland en zijn bewerkt met chemische stoffen en giftige gassen daar wordt met geen woord over gesproken maar wel in Nederland de land en tuinbouw bedrijven proberen kapot te maken.

 • Johan

   

  Wat laat de PvdD zichzelf weer kennen zeg,, almaar populistische praat die totaal niet overeenkomt met de realiteit. Mevrouw tieme wil graag die vegan worst promoten en doet mensen ophitsen tegen de Nederlandse landbouw sector, top van de wereld is.761

  reageer
 • Jan

   

  De partij van de dummies weet niet waar ze het over hebben het is jammer dat ze het publiek op het verkeerde been zetten. Het publiek/ consument verdient beter. Iedereen weet zolangzamerhand wel dat pvdd en andere linkse partijen valse uitspraken doen over onze agrarische sector, deze verdient beter.

  reageer
 • Bergerac

   

  Ik krijg altijd last van zware hoofdpijn als ik iets lees of hoor van deze partij. Kan de provincie daar een onderzoek naar doen?

  reageer
 • Ikke

   

  De pvvd heeft de steun van veel jonge vrouwen,hoe denken deze vrouwen over het pil gebruik waar wij in grote mate de hormonen tegen komen in ons opervlakte water?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ach

   

  De pvdd wat moet je ermee.

  reageer
 • Gu

   

  De PvdD hoor je niet als ze naast bloembollen boeren wonen, dit geeft nog veel meer vervuiling dan intensieve veehouderij. Stelletje zeurpieten. Laat ze eens aan het werk gaan die luie huisvrouwen van de PvdD.

  reageer
 • Gerard

   

  Laat de partij voor de dieren een eigen stammetje gaan maken op een onbewoond eiland! En laat de gewone hard werken de mens met rust

  reageer
 • Rudolf

   

  Pvddieren kunnen beter eens in de grote stedenn gaan kijken, naar uitlaatgassen van het verkeer dit is vele malen erger.

  reageer
 • Dirk

   

  Leer je provincie kennen en rijdt er eens langs. In Flevoland oost en zuid kun je dit dan wel overslaan. Een beetje domme vraag hier. Zeker verkiezingstijd.

  reageer
 • sander

   

  Ja; als je kort bij een perceel suikerbieten woont en je wordt wat ouder en gezetter heb je kans dat je suikerziekte krijgt .

  reageer
 • al-meer

   

  we moeten er dus voor zorgen dat er geen mensen vlakbij intensieve veehouderij bedrijven wonen. een nieuwe woonwijk aanleggen op de marker wadden, daar kunnen deze mensen dan heen verhuizen.dit is vele malen goedkoper dan het verplaatsen, uitkopen of sluiten van deze bedrijven

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert