‘Wethouder Peeters negeert wens gemeenteraad’

ALMERE
Verschillende politieke partijen in Almere hebben kritiek op wethouder René Peeters. Zij hebben het idee dat hij niet luistert naar een meerderheid van de gemeenteraad. 

Opvoeding
VVD en ChristenUnie hebben begrepen dat Peeters in april een bijeenkomst organiseert waar wordt gesproken over opvoeding. De wethouder gaf eerder aan te merken dat er verruwing en verharding plaatsvindt in de samenleving. Daarom moeten ouders, scholen, sportverenigingen, buurthuizen en hulpverleners wat hem betreft meer met elkaar in gesprek om kinderen te helpen bij de opvoeding.

Een meerderheid van de gemeenteraad gaf in december echter aan dat niet als taak van de gemeente te zien. Hoewel er niet officieel is gestemd, werd tijdens een debat wel duidelijk dat de tegenstanders de overhand hebben. 

Verbazing
VVD en ChristenUnie zijn verbaasd dat er nu op 4 april toch een bijeenkomst plaatsvindt. Raadsleden hebben daarvoor een uitnodiging gekregen die is ondertekend door Het Jonge Kind Centrum, RadarAdvies én de gemeente Almere. 

Ook verschillende andere partijen vinden dat de wethouder de wens van de gemeenteraad hiermee niet respecteert. Leefbaar Almere, PVV en CDA zullen een motie van VVD en ChristenUnie hoogstwaarschijnlijk steunen. Daarin wordt Peeters opgeroepen af te zien van het plan om de bijeenkomst te organiseren.

'Geen expliciete uitspraak'
In een reactie laat de woordvoerder van René Peeters weten dat het debat in december volgens de wethouder "geen expliciete uitspraak van de raad heeft opgeleverd." Hij voegt daaraan toe dat "als de raad wil dat het college iets doet, of iets niet doet , hij die wens verwoordt middels een motie."

reacties (5)

 • Jaanchi

   

  Wat is dat toch met die ongeleide projectieken als wethouders in Almere? Was het maar vast 2018.

  reageer
 • Claartje

   

  De gemeenteraad moet niet zeuren. In combinatie met een betere handhaving is er zeker wel een (mede)taak voor de gemeente weggelegd. Normen en waarden worden door veel jeugd aan hun laarzen gelapt. Je ziet het iedere keer op straat misgaan, van zich misdragen tot criminaliteit aan toe. Wel vind ik dat opvoeding in allereerste instantie een taak voor de ouders is, die wel een opvoedcursusje zouden kunnen gebruiken. De overige partijen dienen slechts een signaleer en/of handhavingsfunctie. Ik vind Peters hier een goede aanzet geven om het wangedrag van scholieren proberen te voorkomen of in de hand zien te houden.

  reageer
 • Ger

   

  Ze willen Peeters "pakken" hoe dan ook. Omdat het een goede wethouder is die weet waar het over gaat.

  reageer
 • johan

   

  De zoveelste keer dat deze brekebeen zaken aan zijn laars lapt. ben benieuwd wanneer men nu eindelijk genoeg heeft van hem en hem de laan uit stuurt

  reageer
 • Johannes

   

  Hoezo geen taak voor de gemeente? Hoe zit dat dan met de transitie van de jeugdzorg naar de gemeente? Daar hoort toch zeker ook de (preventieve) zorg voor een betere opvoeding bij? Dat scheelt uiteindelijk ook in de met de jeugdzorg gemoeide kosten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert