Werkstraf voor oplichting via nepsite

ALMERE
Een vrouw uit Almere heeft een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur gekregen voor oplichting via een nepsite. Ze moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 495 euro. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald.

De vrouw had geldproblemen en vroeg haar neef of hij kon helpen. Zij gaf hem haar bankpas zonder vragen te stellen en na een tijdje werd er inderdaad geld op haar rekening gestort. De vrouw wist niet wat er gaande was, maar ze had wel in de gaten dat het niet op een eerlijke manier ging.

Achteraf bleek dat de man een website had gebouwd die sprekend op die van het elektronica-concern BCC leek. Op de pagina 'verkocht' hij mobiele telefoons, die nooit werden geleverd. Zo betaalde het slachtoffer 600 euro voor een nieuwe iPhone, maar kreeg het toestel niet. De vrouw kreeg wel wroeging en gaf het slachtoffer zijn geld terug.

Het Openbaar ministerie eiste 30 uur onvoorwaardelijke werkstraf. De officier van justitie vond de vrouw namelijk medeverantwoordelijk voor de hele kwestie. De rechtbank geloofde de vrouw dat zij van tevoren niet wist van de zwendel, en matigde de strafeis. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert