Brandweer Flevoland wil ook op Lelystad Airport blussen

FLEVOLAND
Brandweer Flevoland wil de brandweerzorg doen op Lelystad Airport. Dat is uniek, want bij andere regionale vliegvelden wordt dit door de bedrijfsbrandweer van de luchthaven gedaan.

Het pand van de brandweer op Lelystad Airport kan worden uitgebreid met een trainingscentrum. Zo'n voorziening zou nodig zijn omdat alle brandweermensen de komende jaren verplicht een extra opleiding moeten volgen. Werken als brandweerman op een luchthaven vereist namelijk een hogere opleiding.

Met de samenwerking verwacht Brandweer Flevoland de kwaliteit van de brandweerzorg in de provincie in algemene zin te kunnen verbeteren. Ook zouden vrijwilligers uit de provincie op de luchthaven diensten kunnen draaien. 

Het plan van de brandweer ligt nu bij de gemeenteraden in de provincie. Die moeten akkoord gaan met het voorstel, voordat er verdere stappen ondernomen worden.

reacties (6)

 • Sjaak

   

  Tuurlijk wil de Brandweer Flevoland een leuk speledingetje complex dichtbij. Dan hoeven ze niet meer 6x per jaar naar Duitsland om daar een lang weekend te zuipen, ik bedoel oefenen.

  reageer
 • Wouter

   

  Ben benieuwd wat de Schiphol group gaat zeggen. Zij hebben immers al een complete brandweerorganisatie compleet gespecialiseerd in het VBB gebeuren. Wat heeft een regiobrandweer als Flevoland hun te bieden?

  reageer
 • Henk

   

  Uiteraard heeft deze beslissing niks te maken met de wens van wat regionale brandweercommandanten om op een "meer aansprekende locatie" hun kantoor te krijgen......

  reageer
 • drontenaer

   

  Laat ze eerst de aanrijtijden voor het bestaande verzorgingsgebied waarmaken alvorens aan expansie te denken.....

  reageer
 • haan

   

  Brandweer Flevoland wordt betaald van onze belastingcenten, dus daarmee gaan we toch niet het commerciële bedrijf Schiphol sponsoren !

  reageer
 • Peter

   

  vliegveld lelystad zal hoe dan ook brandweer nodig hebben. Of ze zou brandweer Flevoland inhuren of brandweer Schiphol. Brandweer Flevoland gaat daar zn diensten echt niet gratis aanbieden hoor.

 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Lees ik het nu goed? Moeten alle gemeenten met een kluitje in het riet verhaal betalen voor de luchthaven van Lelystad en Schiphol? Wat heb ik daar als belastingbetaler uit Espel mee te maken? Hier is de brandweer altijd te laat ......

  reageer
 • Peter

   

  Hulpdiensten zijn altijd te laat. Heb nog nooit de brandweer zien uitrukken naar een huis omdat er misschien wel brand komt. Daarbij staat nergens dat u moet betalen.

 • jw

   

  Nee Kees je leest het verkeerd. Probeer het opnieuw!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert