Supersnelle watertaxi voor 18-jarige stemmers

LELYSTAD
Jongeren in Lelystad die tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen voor het eerst mogen stemmen, kunnen zich per snelle boot naar de stembus laten vervoeren. Om deze jongeren extra te motiveren om te gaan stemmen, vaart er een taxiboot naar het stembureau Marker Wadden.

De stemactie is een initiatief van City Marketing Lelystad en speciaal bedoeld voor 18-jarige kiezers. De boot vertrekt om 10.15 uur vanuit Bataviahaven en is daar om 12.00 uur terug. Wie mee wil, moet zich uiterlijk maandagochtend opgeven.

Het is voor het eerst dat er gestemd kan worden op de Marker Wadden, een groep nieuwe eilanden in het Markermeer.

Ook mensen die ouder zijn dan 18 jaar kunnen er terecht. Vanaf 09.30 uur vertrekken er zes pendelboten naar de eilandengroep. De overtocht is gratis, maar kan alleen gemaakt worden op vertoon van een geldige stem- of kiezerspas en legitimatie.

reacties (9)

 • Marianne

   

  Gewoon opkomstplicht invoeren, werkt in België uitstekend. Dan hoef je dit soort idiote fratsen niet uit te halen. Ik zie de link tussen een taxiboot en stemmen ook niet echt.

  reageer
 • Bert

   

  Gelukkig zijn we snel van deze linkse geldsmijterij af

  reageer
 • Jongerenzijnonzeverzekering

   

  Nu hebben deze 18 jarige kiezers nog een goed betaald baantje bij een supermarkt. Zodra deze jongeren wat ouder worden en een gezin willen stichten mogen deze alleen nog aan de randjes van onze welvaart knabbelen met schopstoel-baantjes, nul uren contracten etc. Dan wordt kiezen een strijd.

  reageer
 • rekenjerijk

   

  Groen links beloofd de burger 500 euries pp, de VVD 1000 euries pp, en welke partij poogt deze jongeren voor zich te winnen? Het zou curieus zijn een stemlokaal in Russia te plaatsen dan hebben we in ieder geval voldoende waarnemers zoals wij fatsoenrakkers waarnemers elders toezicht laten houden op de legitimiteit van de verkiezingsuitslag.

  reageer
 • LELY

   

  Wat een verkiezingscircus. Dat Natuurmonumenten, de subsidieontvanger van miljoenen, hieraan haar medewerking verleend. Vanmorgen in WNL, de Marker Wadden zijn er niet voor de waterzuivering van het Markermeer maar voor de vogels. INPOLDEREN !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Gemeente Lelystad is mega gestoord om een stemlokaal op de Markerwadden te plaatsen. Daar is het gebied niet voor bedoeld. En ik snap niet dat Natuurmonumenten hieraan meewerkt.

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Dag Kees, jouw reactie onderschrijf ik volledig met dien verstande, dat het initiatief voor deze waanzin juist van Natuurmonumenten afkomstig is, en dat alle instanties juist 'meewerken'. Wat ik hier schrijf, baseer ik op de inhoud van eerdere Omroep Flevoland-publicaties. HG hans

 • Hans Keuper

   

  En maar zwetsen over 'duurzaamheid' en 'de natuur' in de Provincie Flevoland. En met dit soort perverse prikkels jongeren naar de stembus lokken. Tsjongejonge, wat zijn we in dit land ver van het pad af.

  reageer
 • Heiner

   

  Het verhaal Klopt niet! Even onderzoek doen... 3 kleine mini bootjes van team Heiner uit lelystad is geen snelle boot! Alles altijd half gemeente Lelystad!

  reageer
 • Lies

   

  Was ik nog maar 18

  reageer
 • piepkuiken

   

  Ach ben nog maar 60+ zie er nog goed uit, ga het gewoon proberen kan net als politici heel goed liegen.

 • oudere

   

  Ja, helaas ben ik ook al een 'oudere' jongere van 50 lentes. Dus dan moet ik maar met de langzamere boot meevaren naar Marker Wadden om mijn stem te laten klinken. Maar natuurlijk wel erg leuk voor die snelle 18-jarigen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert