Buitendijkse haven bij Urk stap dichterbij

URK
De realisatie van de buitendijkse haven bij Urk is een stap dichterbij gekomen. Hoewel de noodzakelijke sluitende businesscase er nog steeds niet is, heeft de provincie toch een belangrijke toezegging gedaan.

Gedeputeerde Staten zijn namelijk bereid een risicodragende rol te vervullen bij de ontwikkeling van de haven. GS hoopt dat dit een positief effect heeft op de financiële haalbaarheid van het project. Hoe de provincie de haven gaat betalen, dat is nog niet bekend. Hierover wordt een voorstel uitgewerkt, dat voor de zomer aan Provinciale Staten zal worden voorgelegd. Pas als die akkoord gaan, kan de aanbestedingsprocedure van start gaan.  

De provincie heeft inmiddels ook een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de ondernemers die gezamenlijk de servicehaven gaan exploiteren. De gemeente Urk is daarbij niet aangesloten, maar dat is in de toekomst nog wel mogelijk. 


reacties (6)

 • Cees

   

  Ruimte zat in bestaande haven, nieuw is onnodig en geld verkwisting

  reageer
 • Pieter

   

  Urk is niet bij de exploitatie aangesloten. Dat had Geert Post wel beloofd. Dat hebben we weer mooi aan Geert lieg te danken. Dat kost onze gemeente veel geld. De OZB kan nog wel verder dan 6 procent stijgen. Met Geert lieg zijn we bijna de duurste gemeente van Nederland.

  reageer
 • Jaap

   

  Daar heeft Pieter volkomen gelijk in. Geert Post begint een dure jongen voor onze gemeenschap te worden.

 • Hannes

   

  Als de basis wordt gelegd met de juiste bedrijfstak, om een sterke en een langdurige vertrouwensrelatie op te bouwen!" Met een fundamentelen logistieke aanvoer voor de visafslag!! Waar onder andere bedrijven met een Maritieme vaardigheid; dan zal het de continuïteit voor de toekomst; samen met de overslaghaven bij Lelystad!" Nog heelveel goeds teweeg kunnen brengen!!" (( Vergeet hierbij het kleine café aan de haven niet!"))

  reageer
 • flevolander

   

  Concureer elkaar maar kapot met ons subsidiegeld. Havens te Urk, Lelystad en Kampen, 3 op een rijtje. Gaat Overijssel nog niet protesteren tegen deze haven net zoals bij vliegveld Lelystad ( vliegroutes boven Salland).

  reageer
 • Wolf

   

  Ik heb ook gehoord dat ze een vliegveld willen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Cees

   

  Joepie, twee nieuwe havens binnen 10 km van elkaar bouwen met belastinggeld!

  reageer
 • Knielus

   

  Joepie idd. Geweldig toch? Prachtige kans voor alle bedrijven in de buurt.! En wat voor probleem hebt u met dat ,, belastinggeld,,?? Of moet dat soms op uw rekening gestort worden...

 • F. Burger

   

  De havens anders niet met elkaar te vergelijken. De haven bij Lelystad is een overslag haven voor goederentransport de haven bij Urk is een maritieme service haven voor reparaties en opknappen van schepen. Dus deze havens, mits gebruikt voor waar ze voor zijn aangelegd, zouden elkaar niet beconcurreren.

 • Jantje

   

  Nog een tweede bij Urk erbij terwijl de ene in Lelystad al totaal overbodig is, want gemeente Lelystad probeert nu met subsidie bedrijven over te halen om naar Flevokust te komen.

 • Realist

   

  Top! Complimenten voor de Staten, CDA fractie NOP en Geert Post. Teleurstelling van de demo dame Anja Leuter.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert