Onderzoek naar vallende glasplaten in volle gang

ALMERE
ProRail onderzoekt nog altijd wat de oorzaak is van de vallende glasplaten bij station Almere Centrum. Tijdens de storm vorige maand vielen zeker 10 glasplaten uit de sponning. Deze kwamen buiten op straat terecht. Het station werd enkele uren afgezet.

ProRail bekijkt nu of de glasplaten al gebarsten waren voordat ze vielen. Ook wordt gekeken of de winddruk op de glazen constructie niet te groot is. Die druk kan toegenomen zijn door de bouw van hoge gebouwen in de buurt van het station.

In 2013 vielen er bij harde wind ook al glasplaten naar beneden. De montageconstructie tussen de platen werd toen vernieuwd. Maar dat heeft blijkbaar niet het gewenste effect gehad.

In Lelystad en Zaandam staan precies dezelfde stationsgebouwen. Daar komen bij een storm geen glasplaten naar beneden.

reacties (10)

 • A.

   

  Al velen jaren daarvoor, toen enkel het Alnovum er stond vielen de glazen platen al naar beneden, ook een gevel of dakplaat van het Alnovum kwam toen naar beneden. Ik doel op een storm van rond het jaar 2005.

  reageer
 • stephan

   

  Al sinds de bouw was dit probleem bekend dus ver voordat de kantoren er kwamen. Het is een ontwerpfout. Er ontbreekt simpelweg een tussenstijl waardoor de platen te groot zijn. De architect wilde het ontwerp niet aanpassen.

  reageer
 • Anti

   

  In Lelystad en Zaandam zijn dezelfde glasblazen en daar gebeurt niet......... Ja en? In Almere dus wel. Vergelijken met andere plaatsen zegt dus niets. LOS HET OP VOOR ER SLACHTOFFERS BALLEN!!!!

  reageer
 • Aron

   

  Je weet wat ze zeggen Anti. Het kan in Almere. Maar dat zal jij niet beamen want jij bent overal tegen.

 • De ingenieur

   

  Het was even leuk na de bouw maar het werd toch snel nietszeggend en we mogen hopen dat men nu binnen 5 jaar aan iets nieuws weet te beginnen. EN vooral ook de hal eens flink verbeteren en zorgen dat het hangvolk er uit getrapt wordt en blijft.

  reageer
 • Flevolander

   

  Ook in Lelystad is dit al een aantal keer gebeurt. De laaste keer die ik mij kan herinneren is zeker 10 jaar geleden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Aron

   

  Er komen al sinds de bouw bij storm glasplaten naar beneden. Dus ik kijk er niet meer van op. Het is een wonder dat er nog nooit iemand gewond is geraakt.

  reageer
 • Pzaal

   

  Is toch al langer bekend sinds die hoge leegstaande gebouwen er staan het 1 grote wind tunnel is geworden?

  reageer
 • Bart

   

  Simpel, komt door de kantoorgebouwen naast het station.

  reageer
 • Claartje

   

  Een wonder dat er niemand gewond is geraakt, althans ik heb er nergens iets over gelezen. Hoe kunnen ze trouwens zien of de glasplaten al gebarsten waren voor ze vielen? Lijkt me onmogelijk om vast te stellen.

  reageer
 • Noah

   

  Hoop stiekem dat ze het station gewoon gaan vernieuwen of een opknapbeurt geven op ze'n mist. Het gebouw past niet echt meer in de moderne omgeving die er inmiddels omheen staat.

  reageer
 • Emma

   

  Dan kun je blijven verbouwen, (wat ws weer indirect betaald gaat worden door de reizigers), want elk gebouw is na een poosje verouderd. Tot het weer echt oud is, dan wordt het weer gewaardeerd.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert