Inleveren oude medicijnen moet milieuschade voorkomen

ALMERE
Almeerse apothekers, de gemeente en Waterschap Zuiderzeeland roepen Almeerders op om niet gebruikte medicijnen in te leveren bij hun apotheek. Daar wordt het opgeslagen en vernietigd. Het is ook mogelijk om de resten in te leveren bij de recyclingperrons van de gemeente.

Veel geneesmiddelen komen in het milieu terecht. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) schat in dat er jaarlijks in Nederland minimaal 140 ton via de riolering in het oppervlaktewater terechtkomt. Dat is schadelijk voor het leven in het water.

Woensdag is een publiekscampagne gestart om Almeerders bewust te maken van de inzamelingsmogelijkheden.

reacties (4)

 • Nora

   

  Doe de medicijnen naar een land waar mensen geen medicijnen kunnen betalen.

  reageer
 • Lely

   

  Misschien helpt het ook om medicijnen in een kleinere hoeveelheid mee te geven. Zo heb ik eens voor mijn zoon 5 zetpillen meegekregen waar hij er beslist maar 1 van mocht hebben. Op dat moment dachten we er niet bij na, je bent blij dat je ' avonds bij de arts terecht kan en medicijnen krijgt. Maar daarna stel je je toch de vraag waarom er op het recept 5 staan, terwijl je iets anders wordt verteld. De declaratie natuurlijk....., maar verklaart ook de hoeveelheid medicijnen dat wordt weggegooid.

  reageer
 • Arend

   

  Deden ze dat voorheen dan niet? Het hoort bij hun zorgplicht volgens mij. Of zijn ze ineens wakker geworden.

  reageer
 • Hans

   

  Grappig, komen wij onze niet gebruikte antibiotica potjes inleveren bij de apotheek in Haven, geven ze aan dat het gewoon de prullenbak in mag.... huh?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert