Gemeente wil lagere grondprijzen De Graafschap

BIDDINGHUIZEN
Het college van b en w in Dronten wil de prijs van kavels in nieuwbouwwijk De Graafschap in Biddinghuizen verlagen. Het gaat om grond langs de Oldebroekerweg en langs het Noaberpark. Tot nu toe zijn er twee kavels verkocht en staan er nog 15 te koop. 

Dronten merkt dat er wel belangstellenden zijn voor de kavels, maar de grondprijs is een groot struikelblok. Geïnteresseerden vinden de prijs ten opzichte van die in Dronten te hoog. Daarnaast gaat het om grote kavels van rond de 650 vierkante meter en dat maakt de aankoop duur.

Deel prijs gehalveerd
Het college wil de prijs vanaf 500 vierkante meter met 50 procent verlagen. Dus elke vierkante meter boven de 500 wordt dan de helft goedkoper. Dat kost de gemeente bijna 180.000 euro. 

Daarnaast wil het college een aantal stukken grond anders indelen zodat er 16 kavels ontstaan voor twee-onder-een-kapwoningen en een aantal kleinere kavels voor vrijstaande woningen.
 

reacties (6)

 • Suus

   

  Alle lokale politieke partijen hebben aangegeven niets in de graafschap te zien en toch is er nu wel redelijk wat gebouwd. Helaas is het nog steeds een rommeltje en vindt de gemeente het nog te veel werk om de bewoners fatsoenlijke parkeerplaatsen te geven. B&W gaat altijd eerst voor Dronten. Het redeplein opknappen (welke ze zelf verpest hebben) heeft een hogere prio dan deze wijk er aantrekelijk uit te laten zien. Dit is jammer alleen al als je bedenkt hoeveel recreanten en festival bezoekers hier zomers langs komen. Niet echt een mooi visitekaartje. Ps verkopen lukt alleen als er ook iets te koop staat....

  reageer
 • Frank

   

  Klopt ik was er bij,weet sindsdien ook dat bij gemeente dronterland de burger en de burger raad totaal niets te zeggen hebben. b&w <~ lees B.. maakt de dienst uit ook al heeft hij zich in het verleden zichzelf al zo vaak bewezen als zijnde onkundig zakenman of burgemeester.. Houten betaalt nog jaarlijks miljoenen door ondoordacht handelen,meneer ging toen weg om als grote jongen het bedrijfsleven in te gaan waar ze de staat(ons) voor miljarden heeft benadeelt doormiddel van een failisiment en zijn zin door te drammen. Gebeurt in dronten ook. Meneer is niet terug te fluiten Geeft liever miljoenen uit aan schadeclaims die stilgehouden worden. Dreigen met rechtszaken jegens raadsleden is echt geen uitzondering voor aat. In het land der blinden is 1 oog koning/dictator Geloof me.. ik ken het weten 🤣

  reageer
 • Suus

   

  Zou ik nog terecht vinden ook. De eerste bewoners kochten volgens de d66 nog een kat in de zak, althans zo werd de eerste bewoonster verteld tijdens een verkiezingsavond. Zij wilden eerst ook een kavel kopen, maar de grondprijs was te hoog. Nadat zij tekende voor projectbouw ging de grondprijs al omlaag en nu weer. Mevrouw kat in de zak zal terecht balen en wellicht gaan klagen...

  reageer
 • Robert

   

  Wat een inzicht,,,, als de gemeente nu gewoon vanaf begin hun verstand gebruikt had. Grond is net zo duur als in nieuwe wijk in Dronten, zo krijgen ze Biddinghuizen nooit vol. Gewoon voor zelfde geld minimaal 30% meer opervlakte geven, kunnen mensen die ruimte zoeken hier terecht.

  reageer
 • Frank

   

  Hatsikidee ik zie de schadeclaims van de huidige 8 bewoners al weer aankomen🤣 Kan deze gemeente nou echt niets anders verzinnen? Iets wat geen geld kost wellicht? Wanbeleid is ook beleid dat moge duidelijk zijn. Echt in het land der blinden is 1 oog koning.. Welkom in dronterland

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Verpachten zou beter zijn.! Als men interesse heeft in het bouwen dan komen de project ontwikkelaars vanzelf wel! En men voorkomt de grondspeculatie!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert